Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ÉPC-Honvédkórház új weboldala

Az ÉPC-Honvédkórház új weblapja a https://epc.euintezmeny.hu címen érhető el.

Részletek

Új mentőkkel bővült a honvédségi járműpark

2018. május 4., péntek 11:37

Az alakulatoknál rendelkezésre álló, nagy igénybevételnek kitett közúti mentőgépjárművek cseréjének elemeként május 2-án a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ hét darabot vett át a terepviszonyokhoz jobban alkalmazkodó, összkerék meghajtású, minden igényt kielégítő mentőautókból.

1609151593

A Magyar Honvédség alakulatainál mind a közúti, mind a terepjáró mentők az utóbbi években jelentős igénybevételnek voltak kitéve, ezért szükségessé vált a meglévő gépjárművek cseréje. A beszerzési folyamatot 2016 végén indították el, az új, ProfileGenios típusú, Mercedes Sprinter alapokra épített mentőgépjárművek megvásárlására. A beszerzéshez az MH Egészségügyi Központ (MH EK) saját költségvetéséből is hozzájárult, így hét új mentőjárművel bővülhetett a honvédségi eszközpark. A mentők műszaki átvétele már áprilisban megtörtént, a járműveket május 2-án szállították az MH EK Egészségügyi Felkészítő és Továbbképző Intézet telephelyére, hogy a Központi Egészségügyi Szakanyagellátó Osztály átadja a kijelölt alakulatok számára.

A hét új mentőgépjárműből négy az MH Összhaderőnemi Parancsnoksághoz, tovább 1–1 pedig az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárhoz, az MH Anyagellátó Raktárbázishoz és az MH Altiszti Akadémiához kerül, hogy lecseréljék a több mint tizenhét éve futó közúti mentőgépjárműveket.

1609151593

Forrás: honvedelem.hu

Fotó: Tóth László


ESZA