Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ÉPC-Honvédkórház új weboldala

Az ÉPC-Honvédkórház új weblapja a https://epc.euintezmeny.hu címen érhető el.

Részletek

Új parancsnok a kiválósági központ élén

Szerző: Madarász Gábor | Fotó: Horváth Sztaniszláv |  2022. szeptember 29., csütörtök 7:49

Tizennégy évvel ezelőtt, a viszonylag új NATO-tagország, Magyarország számára nagy eredmény volt, hogy a gyakorlati tapasztalatok és a jogi környezet hiánya ellenére meg tudott alakulni a NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központ – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes a nemzetközi szervezet parancsnoki beosztásának átadás-átvétele alkalmából rendezett ünnepségen, Budapesten, a Honvédkórházban, szeptember 28-án.

x633475067751c548605991.jpg.pagespeed.ic.kDlYxZ3uYy

Ünnepélyes keretek között vette át a budapesti székhelyű NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központ (NATO KEKK) parancsnoki beosztását dr. Fazekas László ezredes dr. Dirk-Friedrich Klagges dandártábornoktól, szerdán. A rendezvényen Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes úgy fogalmazott: a Magyar Honvédség a hadiorvoslás terén különösen aktív. A NATO gyakran vetette és veti be a magyar orvosokat világszerte, szakértelmük és eltökéltségük elismert. Tizennégy évvel ezelőtt Magyarország tizenegy nemzettel közösen döntött úgy, hogy megalakítja a kiválósági központot – mondta az államtitkár, hozzátéve: az azóta elért eredmények mindannyiunk közös sikerei.

6334750716032252833939

Tim Hodgetts vezérőrnagy, a NATO Katona-egészségügyi Szolgálatfőnökök Tanácsa (COMEDS) elnöke videóüzenetében arról beszélt, hogy a NATO-ban továbbra is a kulcselem a továbbképzés, mert a geopolitikai változások miatt újra kell gondolni a háborús feladatrendszert. A tábornok megköszönte a távozó parancsnoknak a járvány idején nyújtott kiemelkedő teljesítményét.

Dr. Dirk-Friedrich Klagges dandártábornok, a NATO KEKK leköszönő igazgatója úgy fogalmazott: amikor 2019-ben átvette a parancsnokságot, még nem volt koronavírus-járvány, de az elmúlt éveket ez határozta meg. Ebben a helyzetben kellett dolgoznia, ami nem volt könnyű feladat, de végül sikerült a kihívásoknak megfelelni – emelte ki.

ezgif.com-gif-maker

Dr. Fazekas László ezredes, a NATO KEKK új igazgatója – aki korábban már betöltötte ugyanezt a beosztást - arról beszélt, hogy a világjárvány idején megtanultakat miként lehet a jelenben eredményesen átültetni a gyakorlatba.

Az ünnepségen – mások mellett – részt vett Bozó Tibor vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnöke és dr. Kopcsó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka is.

ESZA