Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ünnepi állománygyűlés 1848. március 15-re emlékezve

Szerző: MH Egészségügyi Központ | Fotó: MH Egészségügyi Központ |  2023. március 14., kedd 13:17

Ünnepi állománygyűléssel emlékezett meg a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ állománya az 1848. március 15-i forradalomról és az azt követő szabadságharcról.

Az ünnepi beszédet Dr. Hermann Róbert főtanácsos, a Honvédelmi Minisztérium Hadtudományi Intézet és Múzeum parancsnokának tudományos helyettese tartotta. Előadásában Gróf Andrássy Gyula életútját mutatta be, akit az 1848/49-es forradalomban és szabadságharcban való részvétele miatt távollétében halálra ítéltek, majd később a Magyar Királyság miniszterelnöke, ezt követően pedig az Osztrák-Magyar Monarchia közös külügyminisztere lett.

IMG_20230314_110458

Ezt követően elismerések adományázásra került sor, amit az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrségdandár 32. Testőrezred Budapesti Helyőrség Zenekar művészeinek előadása követett.

IMG_20230314_113615

Zárásként, a kitüntetetteket előtt, Dr. Fejes Zsolt Dezső orvos ezredes - a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ parancsnoka – elmondta, hogy napjainkban a katonaegészségügy történetének egyik legnagyobb strukturális és szervezeti átalakítása történik. A Honvédkórház kiválásával az átmeneti időszakot követően, újult erővel, együttműködve, de már függetlenül fogja végezni a munkáját az Egészségügyi Központ, azzal a céllal, hogy egy modern, hiteles és a kihívásokra hatékonyan reagálni képes katonaegészségügyet jöjjön létre.

ESZA