Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Városligeti gyermeknapi rendezvényen az MH Egészségügyi Központ

2018. május 30., szerda 12:57

A budapesti Városligetbe települt a Magyar Honvédség Egészségügyi Központja (MH EK) a „170 éves a Magyar Honvédség” programsorozat keretében megrendezett tematikus napokon május 26 és 27-én.

1609151615
A rendezvényen a Magyar Honvédség statikus és dinamikus bemutatókon keresztül mutatta be eszközeit és katonai képességeit az érdeklődők számára. A programot Baráth Ernő dandártábornok, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár parancsnoka nyitotta meg, majd Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter mondott beszédet, amelyben a társadalommal való együttműködés fontosságára hívta fel a figyelmet. Beszédét követően a honvédelmi miniszter megtekintette a rendezvényen részt vevő alakulatok bemutatóinak helyszíneit, így az MH EK sátrát is.

A hétvége folyamán az egészséges életmódot népszerűsítette az MH EK Pszichológiai és Egészségmagatartási Intézet Egészségfejlesztési Osztály szakmai programjának bemutatója révén. Az osztály munkatársai a Honvéd Testalkati Program keretében testösszetétel mérést (testzsír százalék, vázizom százalék, BMI, zsigeri zsír, alapanyagcsere érték) végeztek, valamint a mérési eredmények tükrében az egyéni igényekhez mérten, tájékoztatást nyújtottak arról is, hogy milyen táplálkozási- és edzéselvek mentén célszerű életmódot változtatni.

1609151615
Az érdeklődők az egészségtudatosság jegyében felmérhették tudásukat az egészségmegőrzéssel kapcsolatos témakörökben, többek között a testmozgást, táplálkozást, folyadékfogyasztást, napsugárzás káros hatásait és szív- és érrendszeri betegségeket érintően.

A szakmai totók kitöltését követően az esetlegesen felmerülő kérdések megbeszélése után, a totókat helyesen kitöltők prevenciós ajándékokkal lehettek gazdagabbak.

1609151615
ESZA