Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Látogatás korlátozása

Az ÉSZAK-PESTI CENTRUMKÓRHÁZ - HONVÉDKÓRHÁZ területén 2023. november 11.-től további intézkedésig látogatási korlátozás került elrendelésre.

Részletek

Vizit a frontvonalban

Szerző: MH Egészségügyi Központ | Fotó: Rácz Tünde |  2021. április 1., csütörtök 9:03

A közelgő húsvét alkalmából az MH EK Honvédkórház COVID Osztályán tett látogatást Dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese március utolsó napján.

TUN_8239

A kórház főigazgatója, Prof. Dr. Wikonkál Norbert és Deli Mária alezredes, ápolási igazgató kíséretében az úgynevezett Vörös Zónában megtekintette az ellátás körülményeit, találkozott COVID fertőzést szenvedett betegekkel és a kezelésüket végző orvosokkal, szakdolgozókkal.

TUN_8182

Böröndi altábornagy az osztály bejárását követően – a honvédelmi miniszter és a Magyar Honvédség Parancsnokának nevében – köszönetét és elismerését fejezte ki a COVID elleni harcban egy éve küzdő orvosoknak és szakdolgozóknak azért az önfeláldozó munkáért, melyet egy hosszúra nyúló küzdelemben, egy láthatatlan és kíméletlen ellenséggel vívnak.

TUN_8500

Önök a hősök, akik előtt az egész Magyar Honvédség megemeli a kalapját, mert látjuk azt az erőfeszítést, mellyel az embertársaikon próbálnak segíteni. Tisztelet a hősöknek, tisztelet Önöknek” – emelte ki az altábornagy.

TUN_8508

A látogatás végén a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese kinevezéseket és előléptetéseket adott át a COVID osztályokon szolgálatot teljesítő katonák részére, majd a résztvevők tájékoztatást kaptak arról a honvédelmi miniszteri döntésről, amely a COVID osztályokon dolgozók részére március 1-jei, visszamenőleges hatállyal „COVID pótlék”-ot biztosít.

TUN_8540
ESZA