Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ülést tartott a Kórházi Felügyelő Tanács

2012. július 6., péntek 8:33

Az éves működési rendjének megfelelően 2012. június 29.-én ülést tartott a Magyar Honvédség Honvédkórház Kórházi Felügyelő Tanács, amelyen a Tanács delegált és választott tagjain kívül részt vettek a kórház működés területén tevékenykedő helyi szakszervezetek meghívott vezetői és képviselői. A Tanács ülésén szereplő napirendi pontok közül elsőként Dr. Bazsó Péter orvosigazgató tartott rövid tájékoztatást a nagytérségi kórházzá történő átalakulás aktuális helyzetéről, a további feladatokról. A tájékoztatás végén mind a Tanács tagjai mind pedig meghívott szakszervezeti vezetők hozzászólások részeként számos kérdést tettek fel az átalakulás megoldott és megoldatlan problémáiról. A tájékoztató szolgálati elfoglaltság miatti rövidsége okán a Tanács a megválaszolatlan kérdésekre írásban kér majd választ a kórház vezetésétől.

A következő napirendként a Tanács és a szakszervezeti vezetők között – immár hagyományosnak tekinthető – konzultációra került sor, ahol az érdekvédelmi szervezetek képviselői kérdéseket vetettek fel, problémákat jeleztek az igényjogosultak egészségügyi ellátásával, illetve az érdekvédelmi tevékenységgel kapcsolatban.

A Tanács ülésén szereplő harmadik napirend – amelynek megtárgyalása már a szakszervezeti vezetők távollétében zajlott – a Kórházi Felügyelő Tanács működési rendjének módosítását tartalmazta, amelyet egyrészt a kórház nevének és státuszának megváltozása, a működési terület bővülése, valamint a Tanács titkári feladatainak meghatározása indokolt. A Tanács a működési rend módosítását – az ülés időpontjának hatályával – egyhangúlag elfogadta.

A Tanács aktuális kérdések megtárgyalásával zárta júniusi ülését, s tekintettel a nyári szabadságolási időszakra, következő ülését szeptember hónap közepén tervezi megtartani.
Legfrissebb hírek
    Honvédkórházért Közhasznú Alapítvány
    1%_felhívás
    ESZA