Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nyitólap

20240507_SE_Patologia_ASSET_Plus_sebeszeti_kepzes_SG_012

Prosperáló civil-katonai együttműködés

Praktizáló civil és katonaorvosok, valamint műtéti szakasszisztensek nemzetközi csoportja vett részt az „Advanced Surgical Skills for Exposure in Trauma – Plus” (ASSET Plus) elnevezésű, harctéri tapasztalatokon alapuló sebészeti képzésen Budapesten, amelyet a Semmelweis Egyetem Patológiai, Igazságügyi és Biztosítási Orvostani Intézetében rendeztek meg május 7-én és 8-án.

663b908a8477a839443263

„Az életmentés kiemelten fontos”

„Pusztán fegyverrel nem lehet háborút nyerni. Kiemelten fontos a sebek ellátása és az életmentés is. Ezen a téren zajlik most önök között fontos munka” – köszöntötte Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes a Vigorous Warrior 2024 résztvevőit május 8-án, Bakonykútiban. A NATO legnagyobb katona-egészségügyi gyakorlatán 33 ország több mint 1500 képviselője vesz részt, hogy közös megoldásokat és gördülékeny szakmai kommunikációt alakítsanak ki egymással.

20240507_VW-eü.gyak_PAKO_jpg07

Egészségügyi ellátás gyorsan, pontosan, mozgásban

„A katona vagy harcol, vagy felkészül. Mi most a felkészülés fázisában vagyunk. Reméljük, nem kell használni, de feltétlen elsajátítandó az itt felgyülemlő tudás” – mondta Tóth Máté őrnagy a bakonykúti gyakorlótéren tartott többnemzetiségű katona-egészségügyi gyakorlat, a Vigorous Warrior május 7-i gyakorlónapján.

20240505_NATO_eu_gyak_Bakonykuti_SG_078

Többnemzeti életmentés

Német elmaszkírozott sebesültekért száll fel a román mentőhelikopter. Fertőzés gyanúja áll fenn, így még nem landol az átalakított Black Hawk, mikor a brit dekontamináló század munkaállomása már áll – megfeszített munkával körülbelül tíz perc alatt húzták fel a sátraikat. Az ellenőrzés után belga mentőautóval szállítják a sérülteket az amerikai Role-2 sátorba. Ez a Vigorous Warrior 2024, a NATO egyetlen katona-egészségügyi gyakorlata.

DSC08539

Nemzetközi megmérettetésen a Mobil Biológiai Laboratórium

A Vigorous Warrior 24 – Clean Care 24 katona-egészségügyi gyakorlaton az Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (MH EK) több védelem-egészségügyi képességgel vesz részt. A Role-2 katonai kórház mellett a Megelőző Egészségügyi Csoport (Preventive Medicine Team) és a Mobil Biológiai Labor is megjelenik a gyakorlaton, melynek célja a katona-egészségügyi harckiszolgáló rendszer működésének gyakorlása realisztikus körülmények között, a hatékonyság és az interoperabilitás fokozása érdekében.

DSC08890

Nemzetközi környezetben a ROLE-2 tábori kórház

A Vigorous Warrior 24 – Clean Care egészségügyi gyakorlaton több védelem-egészségügyi képességgel vesz részt a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (MH EK). A Role-2 katonai kórház mellett a Preventive Medicine Team és a Mobil Biológiai Labor is megjelenik a gyakorlaton, amelynek célja a katonai-egészségügyi harckiszolgálási rendszer működésének gyakorlása realisztikus körülmények között, a hatékonyság és az interoperabilitás fokozásának érdekében.

15

Mellkassebészet felsőfokon

„A képzés egyaránt szól orvosoknak és szakdolgozóknak, hiszen a sérültellátás egy rendkívül összetett csapatmunka” – hangsúlyozta dr. Vekszler Péter ezredes, az MH Egészségügyi Központ nemzetközi ügyekért felelős parancsnokhelyettese az alakulat Semmelweis Egyetemmel közösen szervezett, kétnapos mellkaspunkció és mellűri drainage tanfolyama kapcsán.

20240411_095125_HDR

Innováció a katonai egészségügyben: új képességcsomagok fejlesztése

A Magyar Honvédség a nemzetközi szakmai igényeknek megfelelve bővítette laboratóriumi kapacitását, melyek a civil és a katonai egészségügyi vészhelyzetek kezelésére is alkalmasak.

661916b8ed12c471326775

„Itt minden másképp működik, mint egy civil kórházban”

Egészségügyi gyakorlat a Role-2 tábori kórházban

2024_04_bakonykuti_role2sator_allitasa_NG (29)

Mobilkórházat telepítettek

Az MH Egészségügyi Központ állománya a ROLE-2 egészségügyi komplexum elemeinek telepítését gyakorolta

Legfrissebb hírek
    Zalai Paracelsus Alapítvány
    MHEK
    ESZA