Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Williams ÉletKészségek Tréning a MH Vezénylő Zászlósai részére

2014. október 20., hétfő 12:11

A MH vezénylő zászlósi állománya Williams ÉletKészségek Programban (WÉK) vettek részt a MH Altiszti Akadémián zajló kiképzésük keretében, a Védelem-egészségügyi Igazgatóság Egészségfejlesztési osztály okleveles facilitátorainak csoportvezetésével.

A 2014. szeptember-október hónapban, négy alkalommal 16 órában megtartott WÉK programot a vezénylő zászlósok kiképzési tervébe, a személyes igények felmérését követően – parancsnoki engedéllyel – a záró modul kiképzési vezetője Bogya Sándor tzls. (MH EK vezénylő zászlósa) illesztette be. A visszajelzések, és megállapításunk szerint is a stresszkezelési technikák készség szintű elsajátítása és tudatos használata jelentősen javíthat a MH Vezénylő Zászlósok és alárendelt állományuk életminőségén, hiszen a WÉK tréning programjának célja a szív, – érrendszeri megbetegedések hátterében is álló, stresszel való megküzdő képesség fejlesztése, a mindennapokban jól alkalmazható, könnyen elsajátítható és hatékony kommunikációs technikák megismerése.

1609150902
Az egészségfejlesztési tevékenység, a katonai preventív medicina részeként – a civil megelőző orvostan gyakorlati megvalósulásához hasonlóan – az aktuális képzése által mindjobban képessé válik a modern élet kihívásai által támasztott követelményeknek eleget tenni. A katonák lelki egészségének fenntartása nem öncélú, az egyének egészségmegőrzésén túl egyaránt szolgálja a katonai szerv pszichoszociális jóllétét is. A WÉK program kiegészítéseként a személyes hatékonyságuk növelése érdekében konfliktus-kezelési technikákkal és a hatékony időgazdálkodással is foglalkoztak1–1 órában.
A WÉK tréning programban való részvétel az EK állománya részére is elérhető. Okleveles csoportvezető facilitátorok: Sótér Andrea PhD alezredes, Hornyák Beatrix és Tápai Balázs századosok.
1609150902
Legfrissebb hírek
    Zalai Paracelsus Alapítvány
    MHEK
    ESZA