Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Navarrai Mészáros Márton

20240507_SE_Patologia_ASSET_Plus_sebeszeti_kepzes_SG_012

Prosperáló civil-katonai együttműködés

Praktizáló civil és katonaorvosok, valamint műtéti szakasszisztensek nemzetközi csoportja vett részt az „Advanced Surgical Skills for Exposure in Trauma – Plus” (ASSET Plus) elnevezésű, harctéri tapasztalatokon alapuló sebészeti képzésen Budapesten, amelyet a Semmelweis Egyetem Patológiai, Igazságügyi és Biztosítási Orvostani Intézetében rendeztek meg május 7-én és 8-án.

654543210e9ba934563019

A kötelességre és az áldozatvállalásra emlékeztek

Katonai tiszteletadással és a kegyelet virágaival emlékeztek meg a világháborúk és az 1956-os forradalom és szabadságharc katonaorvosaira Budapesten, a Magyar Orvos Hősi Halottak Emlékszobránál, november 3-án, pénteken.

EFOP_projektzaro_rendezveny_social_20231009_08

Egyszerre a védelem-egészségügy és a civil lakosság szolgálatában

Nemzeti és szövetségesi szinten is kiemelkedő jelentőségű egészségügyi képességfejlesztés és -bővítés valósult meg az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) projekt keretében az MH Egészségügyi Központban. A 2021-ben indított „Rugalmas egészségügyi reagálóképesség labor hátterének fejlesztése” elnevezésű, 2,5 milliárd forintos európai uniós, labordiagnosztikai eszközök és mobillaboratóriumi konténerek beszerzését-telepítését célzó beruházás záróünnepségét október 9-én, hétfőn tartották.

Clipboard01

Német kitüntetések a helytállásért

Németország hadereje, a Bundeswehr két kitüntetéssel is méltatta Poprádi-Fazekas Olga őrnagy munkáját a közelmúltban. A katona-egészségügyben dolgozó, tartós, nem fegyveres külföldi szolgálatot teljesítő magyar katonatiszt nagy megtiszteltetésnek veszi az elismeréseket.

64f4d2054baca051403197

Tapasztalatok alapján

Civil és katonai állományban lévő orvosok, valamint műtéti szakasszisztensek vettek részt az „Advanced Surgical Skills for Exposure in Trauma - Plus” (ASSET Plus) elnevezésű, harctéri tapasztalatokon alapuló sebészeti képzésen Budapesten, amelyet a Semmelweis Egyetem Patológiai, Igazságügyi és Biztosítási Orvostani Intézetében augusztus 31-én és szeptember 1-jén tartottak. Az MH Egészségügyi Központ (MH EK) – a Semmelweis Egyetemmel együttműködve – további képzések magyarországi meghonosítását tervezi.

20230321_KG_koszeg_kriptafeltaras_007

A fehér bevonat rejtélye

Rendhagyó feladatban segédkezett az MH Egészségügyi Központ (MH EK) Járványvédelmi és Tudományos Kutató Intézet három munkatársa, akik többszáz éve érintetlen kripták levegőjének bakteriológiai célú mintavételét és vizsgálatát hajtották végre a felújítás alatt álló kőszegi Szent Jakab-templomban tartott régészeti ásatáson, március 21-én.

MH_EK_parancsnoki_atadas-atvetel_20230201_07 copy

Új parancsnok az MH Egészségügyi Központ élén

„Az MH Egészségügyi Központ a hadsereg része marad, ezzel biztosítva a védelem-egészségügy jelenlegi magas szakmai színvonalát a továbbiakban is” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes az MH Egészségügyi Központban február elsején Budapesten.

RT1_7106

Csendesség, fohász, isteni jelenlét

Berta Tibor dandártábornok, katolikus tábori püspök hálaadó szentmisét celebrált az MH Egészségügyi Központ (MH EK) Honvédkórház ökumenikus kápolnája felszentelésének tízéves évfordulója alkalmából, az egészségügyi intézmény kápolnája melletti teremben december 8-án, csütörtökön.

ESZA