Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

tudomány

20220404

Publikáció a Nature Communications tudományos folyóiratban

A Pécsi Virológiai Laboratórium vezetésével és a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Mobil Biológiai Laboratórium (MBL) tagjainak aktív részvételével, több, mint 3 éves közös terepi és laboratóriumi munka eredményeként megjelent egy publikáció az egyik legrangosabb tudományos folyóiratban, a Nature Communications-ban. A tudományos cikk az új, különösen fertőző vírusok denevérekből történő izolálást célzó projektben végzett munkáról szól. A projektben kollégáink szakmai együttműködőként és a cikkben társszerzőként vettek részt.

2

Szakmai fórum a modern sebkezelésről

Gyakorlati szemléletű előadást tartott Lengyel Dóra diplomás ápoló, valamint Dr. Mérai András alezredes 2022.március 23-án. Az MH Egészségügyi Központ szakemberei által, a Szanatórium utcai telephelyen megrendezett szakmai műhely az első alkalma volt egy jövőbemutató programnak, amely során a telephely, illetve az intézmény dolgozói lehetőséget kapnak különböző szakmai egyeztetésekre, valamint ismereteik közös bővítésére.

KRO_1360

Multidiszciplináris előadást tartottak a Podmaniczky utcai telephely dolgozói

2021. november 4-6. között tartották a Magyar Mesterséges Táplálási Társaság 30. Jubileumi kongresszusát, amelynek sikerességéhez az MH Egészségügyi Központ szakemberei is aktív jelenlétükkel, szakmai tudásukkal hozzájárultak.

GYAGA2021_259_8427

Gyakorlati Gasztroenterológia Konferencián az MH Egészségügyi Központ szakemberei

A Gyakorlati Gasztroenterológia Konferencia (GYAGA) és a Magyar Gasztroenterológiai Társaság Endoszkópos szekciójának a Vándorgyűlése került megrendezésre 2021. október 8-9-én Budapesten, ahol az MH Egészségügyi Központ dolgozói jelentős létszámban képviseltették az intézményt.

0

Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság XXVIII. Kongresszusa a II. Bel szervezésében

Nagy megtiszteltetés érte az MH EK II. Belgyógyászati Osztály Endokrin részlegét: megrendezhette a Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság (MEAT) XXVIII. kongresszusát.

76179263_130794768340180_1992268271566454784_n

Dr. Jancsó Máté a Magyar Sebész Társaság 65. Kongresszusán

A járványügyi helyzet miatt a Magyar Sebész Társaság 65. Kongresszusa 1 évvel később, idén nyáron került megrendezésre 2021.08.26-28 között Pécsett. A kongresszuson részt vett Dr. Jancsó Máté is, az MH EK Plasztikai és Égéssebészeti Osztály szakorvosjelöltje is.

A tudomány napja

A HM Állami Egészségügyi Központ második magyar tudományos napi rendezvényére november 27-én került sor a HM ÁEK Róbert Károly utcai telephelyén. Az eseményt, melynek fővédnökei Dr. Szekeres Imre honvédelmi és Dr. Székely Tamás egészségügyi miniszterek voltak, Dr. Szilvásy István főigazgató úr nyitotta meg.

Az öregedés helyzete

A HM ÁEK Verőcei Betegotthon szervezésében negyedik alkalommal került megrendezésre a Gerontológiai és Geriátria szimpózium 2008. november 07-én, Kismaroson.

Szakdolgozók tudománya

Nagy érdeklődés mellett tartotta meg az Állami Egészségügyi Központ megalakulása óta a II. Szakdolgozók Tudományos Napját.

ESZA