Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szakdolgozók tudománya

2008. november 5., szerda 13:00

Nagy érdeklődés mellett tartotta meg az Állami Egészségügyi Központ megalakulása óta a II. Szakdolgozók Tudományos Napját.

A rendezvény egyúttal tisztelgés is volt a MTA 2008. évre meghirdetett „A tudomány az élhetõ Földért” szlogen által fémjelzett Magyar Tudomány Napja elõtt. A 2008. november 5-i tanácskozást Dr. Szilvásy István fõigazgató és Botos Katalin ápolási igazgató nyitotta meg.

A bevezetõ gondolatokban hangsúlyt kapott annak elismerése, hogy a mindennapok áldozatos munkája mellett még tudományos tevékenységre is idõt és energiát képesek fordí­tani szakdolgozóink.

40 igen szí­nvonalas elõadás hangzott el, amelyek átfogták a szakdolgozók tevékenységi területeinek egészét. Az elõadók között ápolók, szakasszisztensek, mûtõsnõk, gyógytornászok tolmácsolták tudományos igényû gondolataikat. A szervezõk négy tematika köré csoportosí­tották a prezentációkat: „Klinikum és ápolás a gyakorlatban”, „Diagnosztika – preanalitika”, „Rehabilitáció – utókezelés – utánkövetés”, és „Minõség az ápolásban”.

Az előadók munkáját a kórház vezetése az alkalomra készí­tett emléklappal is megköszönte.

ESZA