Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

50 éves a Központi Aneszteziológia és Intenzív Terápiás Osztály a II. telephelyen

2019. július 3., szerda 8:08

Ötven évvel ezelőtt, 1969-ben kezdte meg működését  a Központi Aneszteziológia és Intenzív Terápiás Osztály 6 ággyal az akkori MÁV Kórházban.Az évfordulóra tudományos napot szervezett az osztály 2019.06.24.-én, mely egyben az alapító dr. Gurdon János  főorvos 90. születésnapját is megünnepelte.

Dr. Gurdon János 1960-tól nyugdíjba vonulásáig 2000-ig dolgozott a MÁV kórházban, mint aneszteziologus főorvos.
1969-ben pont 50 évvel ezelőtt kezdte meg működését a Központi Aneszteziológia és Intenzív Terápiás Osztály 6 ággyal.
1998-ban Ő nyitotta meg a jelenleg is működő új Intenzív osztályt, amely a mai napig a Honvédkórház II. telephelyének intenzív osztálya, melyet 12 ágyra terveztek.
Szakmai munkáját nagyfokú igényesség és tudásvágy jellemezte, érdeklődött az új módszerek, eljárások, fejlesztések iránt. Bevezette, tanította és alkalmazta a munkavégzés során.
Gurdon János főorvos munkássága példaértékűnek tekinthető, mind munkatársai, mind tanítványai, valamint a jövő orvosnemzedék számára.
1609151940
Régi barátok és kollégák prof.dr. Pénzes Istvánt, prof.dr. Darvas Katalint, dr. Kamuti Jenőt, dr. Bazsó Pétert, prof.dr. Marton Istvánt elevenítették fel a közös emlékeiket, a múltban sikeresen elvégzett feladatokat, az együttműködés fontosságát munkáik során.
A rövid előadások a szakma múltját és a jövőjének összekapcsolódását célozták meg.

Az ünnepség díszvendégeként beszédet mondott dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár asszony. Méltatta a gyógyító közösség meghatározó szerepét a betegellátás folyamatában.
1609151940
ESZA