Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Büntetés-végrehajtás egészségügyi vezetőinek látogatása az MH EK-ban

2018. május 23., szerda 9:15

A Büntetés-végrehajtás egészségügyi vezetőségének állománya látogatott el az MH Egészségügyi Központba (MH EK) május 18-án.

1609151608

A szakmai megbeszélésen Dr. Nemes Nagy Anna bv.o. ezredes, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság (BVOP) Egészségügyi Főosztály vezetője, Dr. Takács Valéria nyá. bv.o. ezredes, a Büntetés-végrehajtás Központi Kórházának főigazgató főorvosa és annak orvos igazgatója, Dr. Vaida Nicolae Stefan vett részt Kun Szabó István vezérőrnagy, az MH EK parancsnoka meghívására.

Az MH Egészségügyi Központ felépítését, feladatrendszerét, kiemelten a Honvédkórház beteg ellátotti körét és annak gyógykezelési lehetőségeit, a továbbképzési lehetőségeket, illetve az intézmény egyéb speciális feladatait Dr. Muzsay Ildikó orvos ezredes, a Honvédkórház Egészségügyi Szervezési Intézetének vezetője ismertette egy átfogó prezentációban Dr. Tamás Róbert orvos dandártábornokkal, orvos igazgatóval közösen. Az előadást követően a vendégek betekintést nyerhettek a kórház mindennapi munkájába, amelynek során a betegútvonalat követve megismerhették a Sürgősségi Centrumot, a Járóbeteg és Szakrendelő Intézetet. Az orvosszakmai vezetők a csőpostarendszert és az intézmény helikopterleszálló-platformját is megmutatták a látogatóknak.

1609151608

A látogatás során a két fél pontosította a már meglévő szakmai együttműködés lehetőségeit a BVOP személyi állományának magasabb szintű ellátásáról. Az MH EK vezetősége hangsúlyozta, hogy fontos feladatként tekint a közös kooperáció további bővítésére is.

ESZA