Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A BV állománya is bekapcsolódik a Honvéd Testalkati Programba

2018. november 13., kedd 10:26

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság (továbbiakban: BVOP) Egészségügyi Főosztálya, Pilisszentkereszten megrendezte a büntetés-végrehajtás egészségügyi dolgozóinak éves szakmai továbbképzését 2018. november 6-7-én, melyre az MH Egészségügyi Központ Pszichológiai és Egészségmagatartási Intézet Egészségfejlesztési Osztályának szakembereit is felkérték előadónak.

Tekintettel az előző – BVOP Egészségügyi Főosztály által szervezett – Egészségvédelmi konferencián tartott Honvéd Testalkati Programot (továbbiakban: HTP) bemutató előadásra, most szélesebb szakmai körben került sor az eddigi eredményekről, tapasztalatokról szóló prezentáció megtartására.
1609151716
Dr. Juhász Zsolt alezredes, kiemelt főtiszt, a HTP felelős vezetőjének előadását nagy érdeklődéssel fogadta a közönség. Az eredményességet igazolja, hogy Dr. Nemes Nagy Anna bv.o. ezredes, bv.tanácsos, főosztályvezető további közös munkára kérte fel az Egészségfejlesztési Osztály szakembereit.

Ennek keretében 50 főnek nyílik majd lehetősége az 1 éves testsúlyrehabilitációs programban való részvételre, így a jövőben a rendőrség, a vám és pénzügyőrség és a katasztrófavédelem mellett most már a büntetés-végrehajtás számára is elérhetővé válik a HTP, az egészségtudatos életmód kialakítása, fejlesztése érdekében.

A program alaprendeltetéséből adódóan továbbra is a Magyar Honvédség személyi állományának kiszolgálása az elsődleges feladat, ezért a jövőben mobil, az alakulatokhoz rendszeresen kiszálló vizsgálócsoportok kialakítása van folyamatban.

1609151716
ESZA