Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A CIMIC-nél is megjelent a Honvéd Testalkati Program

2015. december 18., péntek 8:23

2015. december 15-én az MH Egészségügyi Központ Honvéd Testalkati Programért (HTP) felelős szakemberei Dr. Juhász Zsolt alezredes (programvezető) és Dr. Györe István (sport-szakorvos, HTP felelős főorvos) ezúttal a MH Civil-Katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központnál (MH CKELMK) tartottak tájékoztatót hasonlóan a korábban, a MH PBRT-nél, a MH 43. HVTE-nél és a MH LK-nál lezajlott eseményekhez.

1609151067
A programvezető előadásában ismertette a HTP célját, módszereit, műszereit, a jövőbeni terveket és a vonatkozó jogszabályi hátteret (10/2015. (VII. 30.) HM rendelet, 12. §, 3. melléklet N, O, P és a 4. melléklet A), B) pontjai), míg Dr. Györe István egy folyamatábrán keresztül szemléltette a jövőbeni végrehajtási tervezetet és értelmezte a jogszabály HTP-vel összefüggő mellékleteit. A megjelent 20 fős állomány, érdeklődéssel fogadta a programmal kapcsolatos közérdekű információkat.

A HTP felelős főorvosa ezután a „Táplálékkiegészítők a mindennapi gyakorlatban” címmel előadást tartott. A témával kapcsolatban bemutatta a táplálékkiegészítők csoportjait, felhívta a figyelmet az egyes készítmények használatával kapcsolatos veszélyekre és mellékhatásokra, valamint választ adott a felmerülő kérdésekre, segítve ezzel a katonák tudatos választását a táplálék kiegészítők fogyasztásában. A szakemberek 2016-ban is tovább folytatják a HTP-al kapcsolatos tájékoztatást, melyek a közeljövőben az MH Egészségügyi Központ honlapján is elérhetőek lesznek.

1609151068
ESZA