Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ÉPC-Honvédkórház új weboldala

Az ÉPC-Honvédkórház új weblapja a https://epc.euintezmeny.hu címen érhető el.

Részletek

A HM gazdasági társasága képviseli Magyarországot a Biological Reconnaissance and Defence Workshopon

2014. július 8., kedd 13:37

A Honvédelmi Minisztérium gazdasági társasága, a HM EI Zrt. is részt vesz július 9−10-én, Varsóban a Biological Reconnaissance and Defence Workshopon.

Az Európai Védelmi Ügynökség (EDA) által koordinált Integrált Biológiai Felderítő és Védelmi Rendszer (Biological Integrated Reconnaissance and Defence System − BIRD) elnevezésű programban a tervek szerint Magyarország is szerepet vállal. A BIRD-programba történő sikeres bekapcsolódás érdekében Magyarországot a HM EI Zrt.képviseli a 2014. július 9−10-én Varsóban megrendezendő Biological Reconnaissance and Defence Workshopon. A workshop házigazdája a varsói székhelyű, lengyel Military Institute of Hygiene and Epidemiology (WIHiE).
A varsói rendezvény célja az Európai Védelmi Ügynökség keretében folyó, illetve a tagállami biológiai védelmi programok bemutatása, valamint a BIRD-program előkészítése. A kétnapos eseményen a HM EI Zrt.vezette konzorcium által kifejlesztett Telepíthető Gyorsdiagnosztikai Laboratóriumot (TGYDGL) is bemutatják.
A labor üzemeltetését az MH Egészségügyi Központ szakemberei végzik. Az MH EK állományából Balázs Péter őrnagy és Balázs-Nagy Ágnes százados, a labor kezelőállománya és a HM EI Zrt.szakértője vesz részt a rendezvényen.
Az együttműködés kölcsönösen előnyös mindkét szervezet számára, az MH EK egy modern, a napjaink technikai-műszaki színvonalának megfelelő eszközt alkalmazhat, a HM EI Zrt.a katonai alkalmazás révén referenciát szerez.
A konténer idén márciusban már alkalmazásra került az MH EK Tünde utcai telephelyén a V4 együttműködés, képességmegosztás keretében lengyel és szlovák szakértők közreműködésével.

Forrás: honvedelem.hu

1609150865
ESZA