Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ÉPC-Honvédkórház új weboldala

Az ÉPC-Honvédkórház új weblapja a https://epc.euintezmeny.hu címen érhető el.

Részletek

A Honvédkórház Sürgősségi Betegellátó Centruma derített fényt az újabb szennyezett fűszerre

2018. április 26., csütörtök 20:35

Két, csütörtök hajnalban kórházba került beteg ellátása és kezelése nyomán azonosították az MH Egészségügyi Központ Honvédkórház munkatársai azt az atropinmérgezést, amelynek nyomán a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ismét figyelmeztetést adott ki az országba került szennyezett fűszerkömény miatt.

Csütörtökön, a hajnali órákban néhány órán belül két, hasonló tüneteket mutató, zavart állapotban lévő és lázas beteget szállított az Országos Mentőszolgálat az MH Egészségügyi Központ Honvédkórház Sürgősségi Betegellátó Centrumába.
A betegek tünetei atropinmérgezésre utaltak, ezért a kezelőorvos képalkotó és laboratóriumi vizsgálatok elvégzése mellett toxikológia vizsgálatot is elrendelt. Az alkalmazott terápiának köszönhetően a betegek tudata fokozatosan visszatért, így kiderült, hogy egymástól függetlenül, de ugyanazon étel elfogyasztása után jelentkeztek a tüneteik.
A Honvédkórház laboratóriuma az érintettek vizeletéből vett minta alapján azonosította a mérgezést okozó atropin jelenlétét, amelyről értesítette az élelmiszerbiztonsággal foglalkozó hatóságot.
A betegek jelenleg stabil állapotban vannak, további megfigyelésük és kezelésük még folyik.

Forrás: honvedelem.hu

ESZA