Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A kecskeméti telephelyen gyakorlatoztak a tűzoltók

2017. március 22., szerda 8:08

A kecskeméti hivatásos tűzoltó-parancsnokság szolgálatban lévő állománya február 17-én, 24-én és március 3-án szituációs begyakorlást hajtott végre az MH Egészségügyi Központ Kecskeméti Repülőorvosi Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézetben. A gyakorlatok célja a tűzoltók bevethetőségének szinten tartása, fejlesztése volt.

1609151258

A gyakorlati szituáció szerint az épület második emeletén, az orvosi szobában tűz keletkezett, mely gyorsan továbbterjedt a berendezési tárgyakra. A szobában ketten voltak a tűz keletkezésekor, egyikük elhagyta a szobát a másik dolgozó megkezdte a tűz oltását, de közben megsérült az épületet önerejéből nem tudta elhagyni. A kecskeméti hivatásos tűzoltók védősugár védelme mellett behatoltak az épületbe, a tűzoltás-vezető megkezdte a felderítést, mentési csoportot alakított az eltűnt személy felkutatására és kimentésére, valamint irányította a tűz továbbterjedésének megakadályozását és a tűz oltását.

1609151258

A kecskeméti hivatásos tűzoltók védősugár védelme mellett behatoltak az épületbe, a tűzoltás-vezető megkezdte a felderítést, mentési csoportot alakított az eltűnt személy felkutatására és kimentésére, valamint irányította a tűz továbbterjedésének megakadályozását és a tűz oltását. A beavatkozó állomány az égő terület megközelítésének szabályait betartva, teljes védőfelszerelésben, légzésvédelem használata mellett hajtotta végre a feladatot. Az életmentés, az épület átvizsgálása, a tűz oltása, a homlokzati tűzterjedés megakadályozása a várható valós helyzetnek megfelelően történt.

1609151258

A tűzoltóságok rendszeresen tartanak tűzoltási és műszaki mentési gyakorlatokat különböző helyszíneken, a hatékony beavatkozás és az esetleges tűzesetek, közlekedési balesetek gyors és szakszerű felszámolása érdekében. Ezek a gyakorlatok a tűzoltók folyamatos, tervszerű felkészítésébe illeszkednek, és jól szolgálják az állomány felkészültségének ellenőrzését. A gyakorlaton a kárhelyparancsnok irányítói, valamint a beosztotti állomány tűzoltási, életmentési feladatokat gyakorolt.

Fotó: Kovács Andrea tű. főhadnagy

ESZA