Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Magyar Gasztroenterológiai Társaság főtitkárává választották az MH EK főorvosát

2018. július 20., péntek 7:50

Új tisztségviselőket választott a Magyar Gasztroenterológiai Társaság (MGT). A szervezet Siófokon tartotta hatvanadik nagygyűlését 2018. június 2-6. között. Az MGT főtitkárává választották Dr. Gyökeres Tibort, az MH Egészségügyi Központ Gasztroenterológai Osztályának részlegvezető főorvosát, aki korábban az Endoszkópos Szekció főtitkára volt, majd 2012-től az elnöke.

1609151643
Az emésztőszervek működésével és azok betegségeivel foglalkozó szakemberek 1957. végén hozták létre a Magyar Belgyógyász Társaság Gasztroenterológiai Szekcióját, amelynek utódaként 1966-ban alakult meg a Magyar Gasztroenterológiai Társaság. A társaságnak jelenleg több mint 800 tagja van.

A főtitkári tisztségre pályázati programmal lehet jelentkezni és a tagok szavazatai alapján döntenek a jelöltről. Dr. Gyökeres Tibor programjának legfontosabb része a nagygyűlések struktúrájának átszervezése valamint a nemzetközi szerepvállalás megerősítése.

Gyökeres főorvos nemcsak a hazai, hanem nemzetközi szakmai szervezeteknek is tevékeny munkatársa: 2012–2016 között az Európai Gasztrointesztinális Endoszkópos Társaság (ESGE) vezetőségi tagja volt, 2017-ben pedig megválasztották az Endoszkópos Világszervezet (WEO) vezetőségi tagjának és a “Standards of Practice and Publications” Bizottság elnökének.

ESZA