Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A magyar haderő felsőfokú vezetői tanfolyam résztvevői látogattak az MH Egészségügyi Központhoz

2014. március 17., hétfő 16:09

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképzői Kar Felsőfokú Vezetőképző Tanfolyamának – korábbi, közismertebb nevén „vezérkari tanfolyamnak” a – hallgatói érkeztek látogatásra az MH Egészségügyi Központhoz 2014. március 12-én.

1609150824

A tanfolyam 23. évfolyamának parancsnokát, helyettesét és tizenhárom hallgatóját Szabó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka fogadta. A vendégek először átfogó tájékoztatást kaptak az intézmény szervezeti egységeiről. Szabó István vezérőrnagy a szervezet felépítéséről, működéséről és jövőbeni céljairól, Dr. Pápai Tibor őrnagy a Honvédkórház feladatairól, Dr. Vekerdi Zoltán orvos ezredes pedig az MH védelem-egészségügyi feladatairól tartott prezentációt.

1609150824

Az előadások alatt felmerült kérdések megvitatását követően Dr. Pápai Tibor őrnagy, az MH EK Honvédkórház Sürgősségi Betegellátó Centrum vezető ápolója kalauzolta végig a csoportot a sürgősségi ellátás helyiségein, valamint az ápolási, aneszteziológiai intenzív és elsősegélynyújtási skillek begyakorlására alkalmas Klinikai Demonstrációs Egységen. Végül a csoport a helikopter leszállóhelyet és az automata anyagszállítási rendszert (csőposta, robotok) tekintette meg.

1609150824

Az ezredesi és alezredesi rendfokozatú hazai, valamint olasz, német, orosz és kínai résztvevők leginkább az MH Egészségügyi Központ – Magyar Honvédség más alakulataihoz képest – speciális feladatrendszerét, finanszírozását és az igényjogosultság eseteit hallgatták nagy érdeklődéssel. Látogatásuk végén megköszönték, hogy belepillanthattak egy olyan intézmény életébe és mindenapjaiba, ami nemcsak a magyar katonák, rendőrök, és vasúti dolgozók egészségügyi ellátását támogatja, hanem több mint másfél millió civil lakosét is.

1609150824
ESZA