Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A NATO KEKK 10. Irányító Bizottsági ülése

2013. november 8., péntek 8:12

A NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központ (NATO KEKK) 10. Irányító Bizottsági ülése 2013. november 4-5. között került megrendezésre Münchenben, a NATO KEKK kihelyezett osztályának (Missziós Egészségügyi Megfigyelő Képesség, DHSC) épületében.

Ez alkalommal az Irányító Bizottság, melyet Szabó István dandártábornok, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának parancsnoka elnököl, főleg költségvetési kérdésekben hozott döntéseket. A NATO KEKK hét tagállamának – Magyarország, mint alapító keretnemzet, Csehország, Franciaország, Hollandia, Németország, Olaszország és Románia – képviselőin kívül jelen volt még az Amerikai Egyesült Államok, Belgium és Nagy Britannia egy-egy küldöttje is, mivel ezen nemzetek csatlakozása a központhoz jelenleg folyamatban van. A NATO norfolki Szövetséges Transzformációs Parancsnokság (ACT) Egészségügyi Osztályának egy tagja is részt vett a találkozón.
Az Irányító Bizottság a NATO KEKK legfőbb döntéshozó szerve, mely a tagállamok egy-egy képviselőjéből áll. Évente kétszer ülésezik – tavasszal és ősszel -, az éves munkaterv és a költségvetés elfogadása céljából.

1609150789
1609150789
ESZA