Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ÉPC-Honvédkórház új weboldala

Az ÉPC-Honvédkórház új weblapja a https://epc.euintezmeny.hu címen érhető el.

Részletek

A Nemzeti Népegészségügyi Központ Országos Sugárbiológiai és Sugáregészségügyi Kutató Igazgatóság látogatása

Szerző: MH Egészségügyi Központ |  2022. július 20., szerda 10:32

Az NNK Sugárbiológiai és Sugáregészségügyi Főosztály munkatársai, Dr. Sáfrány Géza főosztályvezető és Dr. Lumniczky Katalin oszályvezető érkezett szakmai jellegű találkozóra az MH EK Járványvédelmi és Tudományos Kutató Intézetébe 2022 június 21-én Dr. Kopcsó István vezérőrnagy úr meghívására. A vendégeket Dr. Meglécz Katalin orvos ezredes, a Stratégiai Szervek Haderővédelmi Főnökségének Főnöke és Dr. Lengyel Attila orvos ezredes, a JTKI Intézetvezetője fogadta.

OSSKI_1

A látogatás célja a két intézmény között több évtizede érvényben lévő együttműködési megállapodás megújításának szakmai szintű előkészítése.

A Magyar Honvédség különösen a sugárterhelés utólagos megállapítását célzó un. biodozimetriai vizsgálatokra vonatkozó együttműködésben és az azzal kapcsolatos kutatásokban érdekelt, de a sugárvédő anyagok, eljárások fejlesztése is időszerű.

OSSKI_3

A kötetlen hangulatú találkozón a vendégek megismerkedtek a Járványvédelmi és Tudományos Kutató Intézet felépítésével, feladataival, együttműködésbe bevonható képességeivel és műszerparkjával, ezen kívül ötletek, tapasztalatok megvitatására is sor került a személyes találkozás során.

Az együttműködési megállapodás megújítását mindkét fél örömmel támogatja.

OSSKI_11
ESZA