Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ÉPC-Honvédkórház új weboldala

Az ÉPC-Honvédkórház új weblapja a https://epc.euintezmeny.hu címen érhető el.

Részletek

A PTE Nyílt napján mutatkozott be a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ

Szerző: MH Egészségügyi Központ | Fotó: MH Egészségügyi Központ |  2023. január 26., csütörtök 8:52

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Szombathelyi Képzési Központ által szervezett nyílt napon mutatkozott be az MH Egészségügyi Központ Csapat- és Foglalkozás-egészségügyi Intézet kijelölt szakállománya egy statikus bemutatóval.

A rendezvényen több egészségügyi szolgáltató különböző szakiránya igyekezett felkelteni a fiatalok kíváncsiságát. A csapategészségügy digitális képekkel illusztrált prezentációt tartott az MH EK tevékenységéről, ahol bemutatták az egészségügyi katonák kiképzésének fázisait, a ROLE 2 tábori kórház munkáját, a csapategészségügy feladatait, a társszervekkel való együttműködés emlékezetesebb pillanatait, úgy, mint a honvédelmi táborok biztosítása vagy az oltási kampányban való részvétel.

Clipboard01

A résztvevők megismerhették azokat a speciális eszközöket, amelyek az MH egészségügyi szolgálatánál találhatóak meg (hordágyszállító troli, scoop strecher (földön csúsztatható taktikai hordágy) CLS felszerelés, hasi tourniquet).

PTE 5
Az érdeklődők a kiállított egészségügyi eszközökön keresztül tudhattak meg többet a taktikai ellátás "mentési láncról", a sérült feltalálási helyétől egészan a tábori kórházig. Ezek a sérült vagy betegellátást elősegítő eszközök mindennapos használatban vannak az MH Egészségügyi Központ telephelyein, a Területvédelmi Zászlóaljak támogatásán át a légi kutató mentő szolgálaton keresztül a különleges műveleti csoportok ellátásáig.
Az elsődleges cél az volt, hogy a csapategészségügyi szolgálat - amely egy összetett és ebből adódóan speciális egészségügyi ellátási terület -, potenciális karrier lehetőségként jelenjen meg a magyar fiatalok látóterében.
PTE 1
ESZA