Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Alapfokú egészségügyi képzést biztosít az MH Egészségügyi Központ

2019. július 25., csütörtök 15:44

Szerződést kötött az MH Egészségügyi Központ és az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO). A szerződést Dr. Kun Szabó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka és Vladimir Rakhmanin, az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének főigazgató-helyettese, valamint Európáért és Közép-Ázsiáért felelős regionális vezetője írta alá 2019. június 25-én.

1609151960
A FAO Kossuth téri székházában megkötött megállapodás alapján az MH Egészségügyi Központ védelem-egészségügyi szakemberei alapszintű elsősegélynyújtás oktatást biztosítanak az ENSZ magyarországi dolgozóinak, ezzel is elősegítve az egészségügyi ismeretek hatékony és megfelelő szintű, akár baleset, rosszullét esetén történő felhasználását. Az MH Egészségügyi Központ Egészségügyi Felkészítő és Továbbképző Intézet oktatói magas szakmai felkészültséggel rendelkeznek: harctéri életmentésben, illetve missziós katonák felkészítésében vesznek részt.

Az évente öt alkalommal megtartott képzés elméleti és gyakorlati óráin a munkavállalók megismerik az elsősegélynyújtás szabályait, illetve a szimulációs feladatoknak köszönhetően a gyakorlásra is lehetőségük van.

1609151960
Rosszullét esetén nagyon fontos, hogy a lehető leggyorsabban megkezdődjön az elsősegélynyújtás. Az MH Egészségügyi Központnak ezért is kiemelt célja a lakosság egészségügyi ismereteinek bővítése.
A szerződéskötésen az MH Egészségügyi Központ részéről jelen volt továbbá Dr. Kopcsó István orvos dandártábornok, MH egészségügyi főnök valamint Bánsági László ezredes, az MH EK Egészségügyi Felkészítő és Továbbképző Intézet, intézetvezetője.
1609151961
ESZA