Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ÉPC-Honvédkórház új weboldala

Az ÉPC-Honvédkórház új weblapja a https://epc.euintezmeny.hu címen érhető el.

Részletek

Astellas szakmai díjat nyert a Honvédkórház orvosa

2016. március 23., szerda 13:45

Idén is megrendezték a szakmai körökben is rangos eseménynek számító „Astellas-díj – Az év orvosa 2015.” átadó ünnepséget, melynek alkalmával az MH Egészségügyi Központ elismert szakembere Prof. Dr. Banai János vehette át a konzervatív orvosi szakterületek első helyezettnek járó díját 2016. 03. 18-án.

Az Astellas Pharma, a MOTESZ, a Magyar Kórházszövetség és a hazai orvosképző egyetemek a szakmai és emberi teljesítmények széleskörű társadalmi és szakmai elismerését célul tűzve az Astellas-díj 2006-os megalapításával olyan rangos díjat hoztak létre, amelynek odaítélésével évről-évre a legnagyszerűbb orvosok és szakdolgozók kaphatnak elismerést és kerülhetnek a szakmai nyilvánosság fókuszába.

Az idei évben a konzervatív orvosi szakterületek pályázati kategóriában Prof. Dr. Banai János nyerte el az Astellas-díjat.

1609151109

Prof. Dr. Banai János 2007-től az MH Egészségügyi Központ Gasztroenterológiai osztályának osztályvezető főorvosaként a naprakész tudás mellett az empátiát, a betegek bizalmának elnyerését tartja az eredményes gyógyítás alapfeltételének. Véleménye szerint egy jól működő osztályon a betegek jobban gyógyulnak, amit megfelelően szervezett csapattal lehet elérni. A vezető feladata az orvosok és szakdolgozók munkafeltételeinek biztosítása, a követelmények világos megfogalmazása és számonkérése, az egyének megbecsülése és a vezetői példamutatás. Az Astellas-díjat az elismerés, megbecsülés szimbólumának tekinti, amit egy orvos pályája során büszkén említhet, de egyedül soha nem érhetne el. Szükséges egy megfelelő csapat, valamint olyan vezetőség is, amely a klinikai munkát segíti és az eredményeket észreveszi.

1609151109
A gyógyító munka mellett klinikai jellegű tudományos tevékenységet is végez. Fő érdeklődési területe a vékonybélbetegségek diagnosztikája és kezelése, valamint a gyulladásos bélbetegségek (IBD).
ESZA