Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az adminisztráció napja

2016. augusztus 12., péntek 10:18

A Katonai Adminisztráció Napja alkalmából köszöntötte a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ ügyviteli szakállományát az MH Egészségügyi Központ törzsfőnöke, 2016. augusztus 10-én.

Szent Lőrinc vértanúságának napja 2008 óta a Katonai Adminisztráció Napja. A legenda szerint II. Szixtus Pápa diakónusaként Lőrinc az élete árán is megvédte az egyház kincseit, iratait. E helytállásról, valamint – tanulságként – a Görgei Artúr és Kossuth Lajos közötti hivatalos levelezés során az ügyviteli iktatási sorrend figyelmen kívül hagyása miatti súlyos félreértésről is említést tett köszöntő levelében a honvédelmi miniszter és a Honvéd Vezérkar főnöke. „Felelősségteljes munkájukat megköszönve fejezzük ki az ügyviteli szakterület teljes személyi állományának megbecsülésünket, kívánunk szolgálatukhoz szakmai sikereket, erőt, egészséget, magánéletükhöz örömet és boldogságot. ” – hangzott el a köszöntő ismertetésekor.

Dr. Sticz László ezredes, az MH Egészségügyi Központ törzsfőnöke – a parancsnok nevében, valamint az Ügyviteli Alosztály közvetlen főnökeként – elismerését fejezte ki az iratok kezelésében végzett munkájukért, hangsúlyozva: „Az ügyviteli feladatok és azok precíz végzése régen is ma is kiemelten fontos, nélkülük egy nagy szervezetben eluralkodna a káosz. ”

1609151156
ESZA