Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az Államalapításra emlékezve

2018. augusztus 17., péntek 12:22

I. István királyra, a keresztény magyar államalapításra és a magyar állam ezeréves folytonosságára emlékezve tartott ünnepi állománygyűlést az MH Egészségügyi Központ 2018. augusztus 15-én.

1609151653

A rendezvénye fővendége Dr. Nagy Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára volt, akinek Kun Szabó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka köszönetét fejezte ki, hogy megtisztelte jelenlétével az eseményt és emelte annak fényét.

1609151653

Az állomány köszöntését és az esemény méltatását követően a résztvevők a Nemzeti Örökség Intézet kabinetfőnökének, Dr. Töll László ezredesnek előadását hallgathatták meg, aki az I. világháború egészségügyi katonái köré építette beszédét, annak centenáriuma okán. Töll ezredes a katonaorvosokra, szanitécekre (elsősegélyt nyújtó katona), és a sokszor elfeledett beteghordókra emlékezett, akik a legveszélyesebb munkát látták el a harctéren, hiszen fegyver nélkül, a tűzvonalban, golyózápor és robbanások közepette kockáztatták életüket mások megmentéséért. Kitért az orvosokat kihívás elé állító járványok és új típusú fegyverek által okozott sérülések ellátásnak nehézségeire is.

1609151653

Az ünnepi elismeréseket Kun Szabó István vezérőrnagy adta át, majd a jelenlévők Kovács Róbert és Ott József színművész könnyedebb hangvételű irodalmi műsorát élvezhették.

1609151654

A rendezvényt követő állófogadáson Dr. Nagy Anikó államtitkár köszöntő beszédében méltatta az Egészségügyi Központnál áldozatos munkát végző kollégák erőfeszítéseit, az intézmény betegellátása területén nyújtott szervezettséget, és ígéretet tett, hogy az intézmény sorsát a továbbiakban is nyomon követi.

1609151654

Az ünnepségen elismerésben részesültek névsora a mellékletben tekinthető meg.

ESZA