Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az állomány motivált, az oltott személyek pedig hálásak

Szerző: MH Egészségügyi Központ |  2021. július 14., szerda 13:45

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ parancsnoka, az MH egészségügyi főnöke Dr. Kopcsó István vezérőrnagy meglátogatta a szolgálatban lévő oltóbuszokat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében július 14-én. A szemle alkalmával személyesen győződött meg a buszok használatáról, működéséről, az oltás menetéről, valamint a katonák, honvédségi alkalmazottak munkakörülményeiről, feltételeiről.

20210714_oltóbusz_1

Jelenleg az egyik legmeghatározóbb feladat az MH Egészségügyi Központ számára az oltóbuszok műveletei. A Központ számos szervezeti elemét érinti a végrehajtás a csapat-egészségügytől, a kecskeméti Repülőkórházon, a Felkészítő és Továbbképző Intézeten át, a Honvédkórház orvosaival, szakdolgozóival, az adminisztratív szervek munkatársaival bezáróan, a háttértámogató elemek közreműködésével.

20210714_oltóbusz_3

A március 27-én megkezdett tevékenysége során a lakosság körében 37019 főt oltottak be a mobil oltóállomásokon szolgálatot teljesítő egészségügyi szakemberek, 15 megye 135 településén. Jelenleg Lónyán, Barabáson és Záhonyban folytatják a határmenti lakosok immunizálását.

20210714_oltóbusz_2

"A jelenlegi feladatvégrehajtás jó tapasztalatokkal szolgál, hogyan lehet több, különálló szervezet - védelmi bizottság, rendőrség, MH EK, kormányhivatal, MÁV - együttműködésében zökkenőmentes, zavartalan végrehajtást biztosítani az oltóbuszok személyzete és a lakosság számára a helyszíneken. Az állomány motivált, az oltott személyek pedig hálásak." – összegezte észrevételeit az MH EK parancsnoka.

20210714_oltóbusz_5
Címkék
ESZA