Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az EFO ismét az Úszó Erődben

2020. augusztus 4., kedd 9:41

Az idei évben 38. alkalommal, augusztus 1-én került megrendezésre a Balaton-átúszás. A járványhelyzetre való tekintettel a szabályok szigorú betartásával az 5.2 kilométeres távot katonák és civilek egyaránt teljesítették. 

A mezőny most is Révfülöpről indult, és már egy teljesen megújult helyszín fogadta a résztvevőket Balatonbogláron. Az Úszó Erődöt most is – szinte már hagyományként – dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese vezette, aki maga is csatlakozott az úszók táborához, és idén már nyolcadik alkalommal teljesítette a távot. Rekordszámú, több mint tízezer fő úszta át a Balatont 2020-ban, köztük több mint 280 katona is.

1609152267

A Magyar Honvédség a résztvevők mellett technikai eszközökkel és toborzó-ponttal volt jelen. A korábbi évek gyakorlatának megfelelően az MH EK Egészségfejlesztési Osztálya külön sátorral várta a déli partra érkezőket. Az érdeklődők egészségmegőrzéssel és fejlesztéssel kapcsolatos kvízt tölthettek ki, és egy személyes konzultáció keretében az egészségtudatos életmód kialakításával kapcsolatban kaphattak segítséget. A helyesen válaszolók népszerű prevenciós ajándékok közül választhattak.

1609152267
Az MH EK színeiben Dr. Svéd Amelita őrnagy az erős hullámzás ellenére 1 óra 38 perces idővel ismét teljesítette az igen hosszú távot. Ezúton is szeretnénk gratulálni minden résztvevőnek és a következő évben is várunk sok szeretettel minden kedves érdeklődőt.
ESZA