Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az év orvosa a Honvédkórházban

2014. március 26., szerda 14:42

Prof. Dr. Rókusz László az MH Egészségügyi Központ Honvédkórház I. Belgyógyászati Osztály főorvosa, címzetes egyetemi tanára kapta az év orvosa elismerést, az Astellas-díjat.

1609150833
Az Astellas Pharma, a MOTESZ, a Magyar Kórházszövetség és a hazai orvosképző egyetemek az Astellas-díj – Az év orvosa pályázat elindításával és a kiemelkedő orvosi teljesítmények széleskörű elismerésével közösen kívánnak hozzájárulni ahhoz, hogy a hazai orvosok elismertsége és az orvosi hivatás megbecsülése a társadalom minden rétegében erősödjön. E cél érdekében közösen törekszenek arra, hogy az egészségügyben naponta megtapasztalható pozitív történetek és a betegek gyógyulását szolgáló példaértékű orvos-beteg kapcsolatok minél nagyobb nyilvánosságot kapjanak.

A 2013. évi pályázat nyertese a konzervatív eljárások (belgyógyásza) szakterületén Prof. Dr. Rókusz László az MH Egészségügyi Központ Honvédkórház I. Belgyógyászati Osztály főorvosa, címzetes egyetemi tanára lett.

Prof. Dr. Rókusz László 1983-tól tagja az Egészségügyi Központ Honvédkórháznak és elődintézményeinek. Többek között főinfektológusként, klinikai igazgatóként, osztályvezető főorvosként tevékenykedett.

1609150833
ESZA