Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ÉPC-Honvédkórház új weboldala

Az ÉPC-Honvédkórház új weblapja a https://epc.euintezmeny.hu címen érhető el.

Részletek

Belgiumi gyakorlaton a Mobil Biológiai Laboratórium

2018. július 3., kedd 14:45

Az MH Egészségügyi Központ (MH EK) Tudományos Kutató és Laboratúriumi Intézet Mobil Biológiai Laboratórium (MBL) 2018. június 18-21. között részt vett az „eNOTICE” (European Network of CBRN Training Centres) projekt keretében megrendezett „Bio-Garden” belga-magyar telepíthető biológiai laboratóriumi gyakorlaton. A gyakorlat helyszíne a belgiumi Peutie volt.

1609151635
A gyakorlaton a Belga Védelmi Minisztériumhoz tartozó telepíthető biológiai laboratórium („B-LiFE”) és az MH EK MBL közös feladatot hajtott végre. A gyakorlat forgatókönyvének megfelelően az MBL a biológiai eseményekhez kapcsolódó mintaelemzést hajtott végre együttműködve a belga B-LiFE laboratóriummal.
1609151636
A cél a telepíthető képességek bemutatása az „eNOTICE” projektben résztvevő katonai és civil szervezetek, valamint az Európai Bizottság főigazgatóságainak ABV védelmi politikáért felelős döntéshozói számára.
1609151636
A gyakorlaton több mint 200 megfigyelő, illetve vendég volt jelen: a belga belügyminisztérium, rendőrség, katasztrófavédelem, az Európai Bizottság főigazgatóságainak képviselői. A vendégek között kiemelendő Steven Vandeput, belga védelmi miniszter, valamint Marc Compernol vezérezredes, a Belga Hadsereg Vezérkari Főnöke, akik a látogatást követően rendkívül elismerően nyilatkoztak a magyar laboratóriumról.
ESZA