Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Betegfigyelő monitor adomány a Fül-orr-gégészeti Osztály számára

2014. június 30., hétfő 10:41

Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériuma, együttműködve a stockholmi magyar nagykövetséggel és a helyi Karolinska Kórházzal, egy darab használt, mobil betegfigyelő monitort adományozott az MH Egészségügyi Központ Fül-orr-gégészeti osztálya számára.

1609150859
Az osztály munkatársa, dr. Tóth Eszter adjunktus személyes ismeretsége révén kereste meg a stockholmi magyar nagykövetséget néhány hónappal ezelőtt azzal a kéréssel, hogy segítséget kérjen egy használt betegfigyelő monitor beszerzésében.
A kirendeltségen dolgozó Káli Péter gazdasági felelős közreműködésével kapcsolatba léptek a Karolinska Kórházzal, ahol a műszerek cseréjéért felelős magyar mérnök Fábián László, azonnal felajánlott egy HP Viridia típusú multi paraméteres monitort.
A használt, de ez év júniusáig szervizelt, nagyértékű műszer hazaszállítását a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdasági osztálya biztosította.
1609150859
Az átadón Berkecz Jánosné (balra), Dr. Tóth Eszter (középen) és Dr. Helfferich Frigyes (jobbra)A június 27-i átadáson Berkecz Jánosné a minisztérium osztályvezetője elmondta, hogy az elmúlt időszakban számos karitatív orvosi adomány szállításában vettek részt, amelyek leginkább Kárpátaljára irányultak. Személyes indíttatásból is nagy erőket mozgatott meg, hogy az MH EK Honvédkórház részére a kért monitor mihamarabb megérkezhessen és különös élményt jelentett számára, hogy ő maga adhatta azt át.
1609150860

Dr. Helfferich Frigyes ezredes, osztályvezető főorvos, köszönetét és háláját fejezte ki, hiszen – ahogy fogalmazott- minden használható műszer segítséget nyújt a betegellátásban.

Az adományozott betegfigyelő monitor az egészségügyi szakállomány munkáját segíti majd a műtét után ébredező betegről küldött információk alapján.

Az átadást követően a műszert az osztályon azonnal használatba vették.
1609150860
ESZA