Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Civil-katonai együttműködés

2019. november 8., péntek 8:55

Az MH Egészségügyi Központ feladatrendszerében nemcsak a civil egészségügyi ellátás kap helyet, hanem többek között a védelem-egészségügy, a harctéri életmentés és a missziós egészségügyi felkészítés is. Az intézmény Egészségügyi Felkészítő és Továbbképző Intézetében (EÜFTI) dolgozó szakemberek munkája, hogy egészségügyi alap és szakkiképzéseket tartanak katonák számára, emellett a különböző társadalmi intézményekkel folytatott együttműködések alapján civilek is bepillantást nyerhetnek az ilyen jellegű kiképzésekbe, ezzel is erősítve a civil-katonai kapcsolatokat.

1609152101
Ezen együttműködés alapján a Semmelweis Egyetem Raoul Wallenberg Szakgimnázium és Szakközépiskolájának vezetői, tanárai és oktatói tettek izgalmas szakmai látogatást az EÜFTI Tünde utcai létesítményében 2019. november 07-én.

1609152101
A résztvevők Bánsági László ezredes, intézetvezető átfogó előadása mellett, megtekinthették a Harctéri Életmentő Katona egészségügyi szakkiképzés szimulációs gyakorlati blokkját, valamint a demonstrációs oktató kabinetben a gyakorlati felkészítést. Az EÜFTI szakemberei a harctéri sérültellátás specialitásait és az egészségügyi szakkiképzések során használt korszerű oktatási eszközöket is bemutatták.

1609152101
ESZA