Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Családi nap a Szanatórium utcában

2015. június 29., hétfő 14:36

Minden év július elsején, Semmelweis Ignác születésnapján van a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. Ebből az alkalomból a Budapest Helyőrség Szociális Alapítvány - együttműködve az MH Egészségügyi Központ Szanatórium utcai telephelyének munkatársaival, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár, valamint a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum támogatásával - családi napot szervezett a Szanatórium utcai telephelyen.

1609151009

A rendezvény megvalósításával a szervezők fő célja az volt, hogy a telephelyen dolgozók és családtagjaik, a telephelyen fekvő korábbi és jelenlegi betegek és családtagjaik, a budapesti honvédségi nyugdíjas klubok tagjai az egyedi környezetben eltöltött nap során, egymást jobban megismerve, önfeledt szórakozás keretében töltődjenek fel a hétköznapokra. A rendezvényt Dr. Szablics Árpád, az intézet főorvosa nyitotta meg. Beszédében kiemelte az ehhez hasonló családi programok jelentőségét és hatását a mindennapi munkára, valamint megköszönte a rendezvény szervezésében résztvevőknek, hogy napi munkájuk magas színvonalú ellátása mellett, szabadidejűkből idő áldoztak a családi nap megszervezésére a közösség érdekében.

1609151009

A napot színesítette a fellépő művészek magas színvonalú műsora. Az előadások mellett nagy sikere volt a bűnmegelőzési, illetve tűzoltó bemutatóknak, valamint a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum munkatársai által tematikusan, az I. világháborús centenáriumhoz kapcsolódóan levezetett foglalkozásoknak.

1609151009

A bemutatók mellett az Alapítvány tevékenységét különböző módon támogató szervezetek illetve a katonák érdekképviseletét hosszú idő óta ellátó Honvédszakszervezet adtak tájékoztatást tevékenységükről.

1609151009

A nap központi eseménye a főzőverseny volt, melyben az intézet szervezeti elemei és az Alapítvány által alkotott csapatok különböző bogrács-ételek (vad-, csülökpörkölt) elkészítésével mérték össze tudásukat. A szakszerű zsűrizés és eredményhirdetés után a részvevők elfogyasztották az elkészített ételeket, valamint a zsűri elnöke, Gőry Ede, a pilisszentiváni Csali Csárda vezetője által felajánlott ízletes desszertet. A napot a rendezvényt támogatók által felajánlott nyeremények tombola-sorsolása zárta.

1609151010

A jól sikerült nap végén a részvevők reményüket fejezték ki, hogy a rendezvény 2016-ban is megrendezésre kerül. A z Alapítvány illetve szervezésben részvevők ezúton is köszönik mindazoknak a segítségét, akik bármilyen módon segítették és lehetővé tették a családi nap megvalósítását.

1609151010
ESZA