Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Dr. Mihalovits Botond hadnagy rezidens

Szerző: MH Egészségügyi Központ | Fotó: MH Egészségügyi Központ |  2023. január 3., kedd 9:56

Dr. Mihalovits Botond hadnagy 2022. augusztus 01-jén kezdte meg szolgálatát az Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórház Plasztikai és Égéssebészeti Osztályán rezidensként.

Miért választotta az egészségügyi pályát?
 
Már egészen kiskorom óta orvos szerettem volna lenni, a szüleim példáját követve. A plasztikai és égéssebészeti pálya gimnáziumi éveim végén, egy családi barátnak köszönhetően fogott meg, aki megismertetett a sebészet alapjaival, illetve a gyakorlati órákon, a műtétek látogatása során tapasztaltak miatt.
 
Milyen módon szerzett tudomást a katonai ösztöndíjprogramról?
Másodév elején Neptun üzenet érkezett a honvédelmi ösztöndíj pályázatról és azonnal elküldtem a jelentkezésem. Az ezt követő év nyarán ismerkedtem meg közelebbről a honvédséggel, amikor részt vettem az egyik katonai tábor lebonyolításában.
 
Miért erre a szakirányra esett a választása?
 
Az említett családi barát sokat mesélt a sebészet alapjairól és megajándékozott dr. Zoltán János professzor úr Cicatrix optima könyvével. Ez volt az első és meghatározó találkozásom a plasztikai sebészettel. Az egyetemi évek alatt a műtéti asszisztációval töltött idő erősítette meg bennem az elhatározást, hogy ezt a szakirány válasszam.
 
 
image_6487327
 
Fiatal egészségügyi dolgozóként, hogy látja, mi az, ami jelenleg előre tudja mozdítani az egészségügyi ellátórendszert?
 
Véleményem szerint rengeteg időt visz el az adminisztráció. Az ezzel töltött munkaórák csökkentésére alkalmazott programok hatékonyan tudnák a szakdolgozók terhelését csökkenteni, így az adminisztrációra fordított időt a betegellátásra lehetne fordítani.
 
Hogyan tudja összeegyeztetni a hivatását a magánéletével?
 
Az élet minden területén nagyon fontos egymás támogatása. Szerencsésnek mondhatom magam, mert a párkapcsolatomban abszolút támogatásra találtam a karrierem szempontjából is. Azonban az kijelenthető, hogy az eltérő munkarend és az ügyeleti beosztás minden kapcsolat számára embert próbáló tud lenni.
 
Hosszútávon hogy látja a jövőjét?
 
A plasztikai és égéssebészeti szakvizsgám mellé a fej-nyak sebészeti szakvizsgát szeretném választani második szakvizsgának, amely mellett a Phd képzésemet szeretném majd megkezdeni.
ESZA