Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Látogatás korlátozása

Az ÉSZAK-PESTI CENTRUMKÓRHÁZ - HONVÉDKÓRHÁZ területén 2023. november 11.-től további intézkedésig látogatási korlátozás került elrendelésre.

Részletek

Drónok felhasználásának lehetőségei az egészségügyben szeminárium

Szerző: MH Egészségügyi Központ | Fotó: MH Egészségügyi Központ |  2022. június 21., kedd 14:13

Drónos csomagszállítással egyre több cég kísérletezik világszerte, hiszen ezek a repülő eszközök nehezen megközelíthető, akár katasztrófa sújtotta területekre is el tudnak juttatni megfelelő eszközöket. Az egészségügy az a szakterület, ahol az idő meghatározó faktora az egészségvédelemnek, akár műveleti területen, akár kórházi körülmények között, ezért minden innovatív fejlesztés az ellátást segítheti.

20220621_091517_mod

Az MH Kiképzési és Oktatási Főnökség, az MH Egészségügyi Központ Hadműveleti és Kiképzési Osztálya, a Magyar Katona és Katasztrófaorvostani Társasággal karöltve szervezett szemináriumot az MH Egészségügyi Központ dolgozói, szakemberei és a társintézmények meghívott munkatársai részére, melyen a Dronehub Hungary Kft. és a Loricatus Kft. mutatta be a drónos szállításban rejlő lehetőségeket és az általuk fejlesztett eszközöket, módszereket június 21-én, az intézmény székhelyén.

IMG_0399_mod

A világ számos pontján, leginkább Dél-Amerikában az egészségügyi logisztika már javában használ drónokat, de nincs elmaradva az ázsiai térség, vagy Közel-Kelet, Szaúd-Arábia sem.

A felhasználó országokban rendszerint vér, gyógyszer és PCR tesztek szállítására veszik igénybe a drónokat, amelyek a magyar cég által, - különös körültekintéssel - fejlesztett szállítódobozokat használnak.

IMG_0439_mod

A magyar egészségügyi felhasználásnak számos perspektívája adott, és a szeminárium erre adott megfelelő gondolatébresztőt.

Katasztrófa sújtotta helyszíneken akár méréseket, szállításokat képes végezni a drón, műveleti területen eszközöket, gyógyszereket tud a kritikus helyszínekre juttatni. A gyógyító intézményekben labor eredmények útját és idejét rövidítheti le akár az osztályok és a laborok között, ahol nagy a távolság.

A fejlesztő cég vezetői által tartott elméleti előadáson halhatták, az élő bemutatón testközelből láthatták és vehették szemügyre a kifejlesztett szállítódoboz tulajdonságait, a drónos szállítás képességeit a szeminárium résztvevői.

IMG_0475_mod
Címkék
ESZA