Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ÉPC-Honvédkórház új weboldala

Az ÉPC-Honvédkórház új weblapja a https://epc.euintezmeny.hu címen érhető el.

Részletek

mh ek

EFOP_projektzaro_rendezveny_social_20231009_08

Egyszerre a védelem-egészségügy és a civil lakosság szolgálatában

Nemzeti és szövetségesi szinten is kiemelkedő jelentőségű egészségügyi képességfejlesztés és -bővítés valósult meg az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) projekt keretében az MH Egészségügyi Központban. A 2021-ben indított „Rugalmas egészségügyi reagálóképesség labor hátterének fejlesztése” elnevezésű, 2,5 milliárd forintos európai uniós, labordiagnosztikai eszközök és mobillaboratóriumi konténerek beszerzését-telepítését célzó beruházás záróünnepségét október 9-én, hétfőn tartották.

trauma_1_1200

„A traumatológia nem öltönyös, hanem „gyakorlós” szakma” - 70 éves a Traumatológiai Osztály

A mai napon tudományos üléssel ünnepelte 70 éves fennállását az Észak-Pesti Centrumkórház - Honvédkórház Traumatológiai Osztálya.

339314085_909077486988950_4898220282719782537_n

Rohamlövészek a harctéri életmentő katona szakkiképzésen az MH EK-ban

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Egészségügyi Kiképző Bázis személyi állománya második alkalommal hajtotta végre a Rohamlövész Alaptanfolyam részeként a Harctéri Életmentő Katonák egészségügyi szakkiképzését.

KA_1_1200

“Bizalom, együttműködés, bajtársiasság, tisztelet...”

2022 őszén számos katonaorvos tett esküt az ország több pontján található alakulatoknál. . A következőkben dr. Király Anna hadnagy fül-orr-gégész rezidens orvossal beszélgettünk, aki az alapkiképzés elvégzése után, a 2022. októberében először induló Egységes Gyalogostiszti Felkészítés (EGYF) nevű gyakorlaton vett részt. Az alapkiképzés és az EGYF gyakorlat összesen 22 hét katonai kiképzést jelentett a fiatal hadnagynak. Ez a program, olyan képességek elsajátítására adott lehetőséget, amit manapság a Magyar Honvédségben igazán kevesek mondhatnak el magukról.

katonaorvosok_Töröko_interjú_1200_20230224_2

„Arra a hat napra mi is testvérekké váltunk”

Törökország történelmének legnagyobb földrengés okozta természeti katasztrófáját szenvedte el február 6. éjjelén. Magyarország az elsők között indított mentőcsapatokat – köztük egy ötfős katonaorvosi csoportot – a romba dőlt Antakya városába. Még a sokat próbált, missziós tapasztalatokkal rendelkező szakemberek számára is megdöbbentő a katasztrófa sújtotta területen töltött hat nap.

Szakanyag törökország_2023_02_09

Szakanyag ellátmány Törökországba

Úton van egy olyan egészségügyi szakanyag ellátmány a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ részéről, ami a földrengés sújtotta területen segítséget nyújtó katonaorvosaink napi munkájához szükséges.

IMG_7128_1200

Nem csak nyáron van teendő a Balaton partján

Balatonakarattyán, a strandon szerzett kisebb-nagyobb sérülések ellátása alkalmával többen is találkozhattak már az MH EK egészségügyi állományával. A nyári szezonon kívül is akad teendője a szakdolgozóknak.

IMG_0858_1200

Megkezdődött az adventi időszak, az egyházi év

Advent a várakozás és a készülődés időszaka, ami a karácsony előtti négy hétben folyamatosan jelen van életünkben. Ennek alkalmából, a november 25-i adventi misén meggyúlt az első gyertya, az MH EK kápolnájában.

IMG_0530_1200

Ünnepi állománygyűlésen emlékeztek meg az 1956-os forradalomról és szabadságharcról az Egészségügyi Központban

Ünnepi állománygyűlésen emlékeztek meg az 1956-os forradalomról a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban 2022. október 19-én. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Zsiga Tamás László a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára.

korhaz_01_nagy_680

Felhívás!

Felhívjuk betegeink és hozzátartozóik figyelmét, hogy a Hematológiai szakambulanciánkra időpontot kérni az alábbi linken található információk szerint lehet:

ESZA