Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

mh ek

20220609_113459

MH NRF2022 szakfelkészítés

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Járványvédelmi és Tudományos Kutató Intézet, Mobil Biológiai Laboratórium 2022.06.07-10 között az MH GAVIK SIBCRA, valamint az MH 93. PSVVZ állományával közös felkészítő foglalkozást hajtott végre az MH EK Egészségügyi Felkészítő és Továbbképző Intézet Tünde utcai kiképző bázisán.

20220602_112947_1

Egy fiatal orvos, aki a katona-egészségügyet választotta

Dr. Hetei Tünde hadnagy tradicionális katonaorvos családból származik, így számára nem ismeretlen, hogy mit jelent a katona-egészségügyben dolgozni, milyen többlet szakmai kihívásokkal kell szembenéznie annak, aki ezt a hivatást választja.

dsa

Hölgyek a műtőasztalnál

Ritka pillanat a DSA műtőben - csak hölgyek a műtőasztalnál. Az érsebész-team egy szintén hölgy betegen Aorta Stentgraft behelyezését végzi mindkét oldali femoralis feltárásból.

IMG_20220623_163205_1

Pontfestés

A Magyar Honvédség tagjainak alkotásaiból nyílt tárlat Székesfehérváron a Gárdonyi Géza Művelődési Házban, ahol az MH EK RAVGYI fizikai osztályán dolgozó, Feketéné Varsányi Enikő törzsőrmester, pontfestéssel díszített tárgyai is kiállításra kerültek.

FÉRFI EGYES EREDMÉNYHIRDETÉS-3-KECSKEMÉT

37. Országos Orvos Teniszbajnokság – 2022

A 37. Országos Orvos Teniszbajnokságnak Kecskemét adott otthont 2022. június 24-26 között, melyen az MH EK képviselői számos kiváló eredményt értek el.

DSC04678hd

A Királyi Orvosi Szolgálat delegációja az MH EK-ban

A Jordanian Royal Medical Services (RMS) – Királyi Orvosi Szolgálat magas rangú orvosdelegációja tett szakmai látogatást a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ székhelyén 2022. július 8-án.

ROLE2_6

Tábori kihelyezési héten az MH EK

Az éves kötelező tábori kihelyezési hét során, az MH EK állománya végrehajtotta az eddig beszerzett ROLE-2 egészségügyi komplexum telepítésének begyakorlását.

MH 86. SZHB EK 4.

Kutató-mentő képzés a szolnoki helikopterbázison

Alpintechnikai képzésen vett részt két mentőtiszt és két mentőápoló az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis Egészségügyi Központ egészségügyi állományából.

FeketeK_őrm

Segítségnyújtás balesetnél

Fekete Krisztián őrmester MH EK CSFI (MH BHK) várpalotai telephelyen szolgáló egészségügyi altiszt, miután szemtanúja volt egy közúti balesetnek, elsőként nyújtott ellátást a sérült autósnak.

IMG_0453_mod

Drónok felhasználásának lehetőségei az egészségügyben szeminárium

Drónos csomagszállítással egyre több cég kísérletezik világszerte, hiszen ezek a repülő eszközök nehezen megközelíthető, akár katasztrófa sújtotta területekre is el tudnak juttatni megfelelő eszközöket. Az egészségügy az a szakterület, ahol az idő meghatározó faktora az egészségvédelemnek, akár műveleti területen, akár kórházi körülmények között, ezért minden innovatív fejlesztés az ellátást segítheti.

ESZA