Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egészséges Kadét Program Püspökszilágyon

Szerző: MH Egészségügyi Központ | Fotó: MH Egészségügyi Központ |  2022. április 5., kedd 14:40

Az MH Egészségügyi Központ Egészségfejlesztési Osztálya a Honvéd Kadét Program részeként az Egészséges Kadét Program keretén belül megkezdte előadássorozatát, melynek első állomása Püspökszilágy volt 2022. március 30-án. A résztvevő 200 kadét új és használható információkat kaphatott a digitális világ előnyeivel és hátrányaival kapcsolatosan.

EKP

Az előadó, Ilonka Zsófia szakpszichológus többek között a fiatalabb generáció információelérési lehetőségeiről és azok milyenségéről beszélt. Arról, hogy manapság a fiatalok számára napjainkban már mennyire egyszerű és gyors hozzá jutni a különböző számukra szükséges információhoz. Szinte semmibe se kerül, gyakorlatilag a farzsebükben hordozzák az internetet, és azon keresztül szinte már bármihez könnyedén hozzáférhetnek, akár tizedmásodpercek alatt is. Online világban élik a mindennapjaikat, a társas kapcsolataikat, az iskolai feladataikat és néha előfordul, hogy a mozgásos tevékenységeiket is.

Ez a helyzet egyszerre pozitív és negatív hatással is lehet rájuk, melyeket az előadó beszéde során bemutatott, körbejárt és interaktív módon átbeszélt a tanulókkal.

A Program következő előadását 2022. április 1-jén tartották meg, amelynek témája volt a fogyasztói trendek a táplálkozásban, különös tekintettel a fiatalabb generációra.

ESZA