Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egészségmegőrzés Szentesen és a Stefánián

2014. május 9., péntek 12:47

Április 25-én az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred napján Szentesen, két nap múlva Budapesten, a Stefánia Palota- Honvéd Kulturális Központban megtartott egészségnapon vett részt az MH EK kijelölt szakállománya prevenciós tevékenységeinek bemutatásával.

Egészségmegőrzés Szentesen a Műszakiak Napján

1609150844

Hagyományaihoz híven a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred 2014. április 25-én rendezte meg a Műszakiak Napját, mely annyira népszerű Szentesen, hogy a rossz idő ellenére a helyőrség személyi állománya és családjuk mellett a városból iskolások, valamint az alakulat korábbi dolgozói, nyugdíjasai, közel 1400 fő érkeztek a programra, melyet Fucsku Sándor vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka nyitott meg.
Az alakulat életében az egészségmegőrzés nagy hangsúlyt kap, a MH EK Egészségfejlesztési Osztály szakemberei immáron sokadik alkalommal egészítették ki prevenciós programjuk bemutatásával a rendezvényt, ahol az érdeklődők az egészséges életmóddal és a szenvedélybetegségekkel kapcsolatos totókat tölthettek ki, személyes konzultáció keretében segítséget kapva az egészségtudatos magatartás kialakítására, valamint az életmódjukból adódó rizikótényezők hatásainak csökkentésére. A totóinkat helyesen kitöltők az egészséges életmód fenntartásához kaphattak hasznos kellékeket, mint lépésszámlálót, BMI kalkulátort, UV szintmérő karórákat.
A prevenciós tevékenységet parancsnokunk Szabó István vezérőrnagy is megtekintette, aki mint a műszakiak korábbi parancsnoka, szintén részt vett a rendezvényen.
A Műszakiak Napján nagy sikere volt az alacsonyvízi hídépítő és a famegmunkálási látványosságnak, valamint a rendőrségi kutyás, a tűzoltó és a tűzszerész bemutatónak is.
1609150844


Családi Egészségnap a Stefánián


A Stefánia Családi Egészségnap 2014. április 27-én került megrendezésre Budapesten a Stefánia Palota- Honvéd Kulturális Központban, amelyen az MH EK kijelölt szakállománya is részt vett prevenciós tevékenységeinek bemutatásával. A rendezvény fő célja a megelőzés és a tudatos életmód fontosságára való felhívás volt, amit szűrővizsgálatok egészítettek ki. Az eseményt megnyitásáról és a jó hangulat megteremtéséért a MH BHD Budapest Helyőrség Zenekara gondoskodott.
1609150844

Az előző évekhez hasonlóan a MH EK Egészségfejlesztési osztálya, az egészséges életmóddal kapcsolatosan, elsősorban alkohol, drog, dohányzás és testmozgás témakörben nyújtottak támogatást. A jelenlévők vércukorszint-, koleszterinszint-, vérnyomásmérésen, BMI meghatározáson és szív stressz (Vicardio) vizsgálaton is részt vehettek. A Honvédkórház részéről bőrgyógyász, diabetológus és érsebész szakorvosok várták az érdeklődőket anyajegyvizsgálattal, dietetikai tanácsadással valamint ér és visszérvizsgálatokkal. A Stefánia Családi Egészségnap alkalmával a látogatóknak lehetősége volt megtekinteni és résztvenni a színes gyermekprogramok nyújtotta foglalkozásokon, úgymint kézműves öko-játék, és origami készítés, rajzsarok, sakk-szimultán. A kerékpárral érkező gyermekek részére játékos KRESZ vetélkedő vette kezdetét. A természetgyógyászat, a szépségápolás programjait természetesen a gyengébbik nem tagjai részesítették előnyben. Amíg bent folyamatosan különböző előadások zajlottak, addig kint a szabad levegőn a Stefánia Palota előtti füves területen a sportprogramok kaptak helyet. Vívás, Kettle-bell, Pilates Meridián torna és közelharc-bemutatók követték egymást.

ESZA