Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egészségnap a Stefánián

2018. április 10., kedd 15:48

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Kulturális és Rekreációs Igazgatóság, Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központ az elmúlt évek szokásainak megfelelően családi egészségnapot tartott 2018. április 8-án, melyen az MH Egészségügyi Központ is képviseltette magát.

1609151568
A 10 órai kezdést követően folyamatosan érkeztek az érdeklődők. A családokat megcélzó egész napos program keretén belül az MH EK Pszichológiai és Egészségmagatartási Intézet Egészségfejlesztési Osztályából Dr. Juhász Zsolt alezredes, Novák Attila százados, Dezső Daniella hadnagy és Turán Györgyi közalkalmazott vércukor-, koleszterinszint-, vérnyomás- és testösszetétel méréssel állt az egészségükért tenni akarók rendelkezésére. Testösszetétel mérés keretein belül a megszokott testmagasság és testsúly mérés mellett a BMI, izom%, zsír%, zsigeri zsír és alapanyagcsere került meghatározásra. A mérések – a Magyar Honvédség minden alakulata által használt – Omron BF 511 típusú műszer segítségével történtek. A mért adatok egy tájékoztatóval és referencia tartományokkal ellátott lapon kerültek rögzítésre, melyeket a szakemberek egyéni konzultáció keretein belül értékeltek és az igényektől függően azokat egy rövid életmód tanácsadással is kiegészítettek.

1609151568
Az MH EK képviseletében jelen volt Dr. Vajda Adrienne ezredes bőrgyógyász is, aki anyajegy vizsgálattal állt az érdeklődők rendelkezésére.
Az MH EK Egészségfejlesztési Osztálya szívesen fogadja a felkérést minden évben, hiszen az osztály elkötelezett híve minden olyan rendezvénynek, ahol tovább folytathatja prevenciós tevékenységét és segítséget nyújthat mindazoknak, akik tenni szeretnének egészségük megőrzéséért, jobbá tételéért.
ESZA