Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egészségtudatosság fejlesztése az MH Egészségügyi Központ szakembereinek segítségével

2022. április 5., kedd 10:04

Az MH Egészségmegőrző Program keretein belül az MH Egészségügyi Központ Védelem-egészségügyi Szervek, Pszichológiai és Egészségmagatartási Intézet, Egészségfejlesztési Osztály két munkatársa, Hegedűs Csaba százados, egészségfejlesztő és edzéselméleti szakember valamint Ilonka Zsófia szakpszichológus előadást tartottak az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság által szervezett kihelyezett vezetői értekezleten 2022. április 4-én.

Az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ balatonakarattyai üdölőjében megtartott előadások célja az egészség-műveltség és egészségtudatosság fejlesztése az állomány körében, elsősorban kognitív információ átadás és a probléma iránti fogékonyság fejlesztése érdekében.

Hegedűs Csaba százados „A reziliencia fejlesztése – gondolkodj okosan, avagy a stressz napos oldala” című előadása során nem csak értékes elméleti információkat adott át, hanem különböző gyakorlati coping (megküzdési) techinkákat is, melyek közül egyet-egyet a jelenlévők ki is próbáltak az előadás során. 

Ilonka Zsófia szakpszichológus az „Életmódváltás, de hogy?” – terápiás hatású életmódváltoztatási alapok című előadás keretében mutatott be olyan pszichológiai és elméleti modelleket gyakorlatias és élethű példákon keresztül, melyek segíthetik vagy megkönnyíthetik a sikeres életmódváltás folyamatát.

Az MH EK Egészségfejlesztési Osztálya szívesen fogadja a felkérést minden évben, hiszen az osztály elkötelezett híve minden olyan rendezvénynek, ahol tovább folytathatja prevenciós tevékenységét és segítséget nyújthat mindazoknak, akik tenni szeretnének egészségük megőrzéséért, jobbá tételéért.

PE
ESZA