Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ÉPC-Honvédkórház új weboldala

Az ÉPC-Honvédkórház új weblapja a https://epc.euintezmeny.hu címen érhető el.

Részletek

Egyedülálló életmentés a Honvédkórházban

2016. január 8., péntek 13:27

Az országban elsőként szívsebészeti műtétek során alkalmazott szívmotor segítségével mentették meg egy kihűlt középkorú nőbeteg életét a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórházban 2016. január  04-én.

A Sürgősségi Betegellátó Centrum, a Szív- Ér- és Mellkassebészeti Osztály, valamint a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály szakembereinek kiváló együttműködése mentette meg annak a középkorú hölgynek az életét, akit 20 °C-ra lehűlt testtel szállítottak a Honvédkórházba. A folyamatos gépi mellkasi kompresszióval végzett újraélesztést szinte egyedülálló módon a szívműtétek során alkalmazott szívmotorral folytatták, amely képes nem csupán a vér továbbítására, hanem annak felmelegítésére is. Ez nagymértékben felgyorsította a beteg testhőmérsékletének normalizálását, így hozzájárult a kihűlt hölgy életének megmentéséhez. A kezelésnek köszönhetően az újraélesztés 3. órájában a beteg spontán keringése visszatért és ápolását az intenzív osztályon folytathatták. A kórházi felvételt követő napon a beteget felébresztették és a kezeléseknek köszönhetően jelenleg jó általános állapotban van.
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ a fővárosban az egyetlen olyan intézmény, ahol egy helyen található sürgősségi és szívsebészeti osztály. A szakterületek példamutató csapatmunkája ilyen csodákra képes, mint egy élet visszaszerzése.

1609151073
ESZA