Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ÉPC-Honvédkórház új weboldala

Az ÉPC-Honvédkórház új weblapja a https://epc.euintezmeny.hu címen érhető el.

Részletek

Egységes eljárásrenddel mentik a súlyos sérülteket a Honvédkórházban

2017. március 31., péntek 11:48

Magyarországon elsőként az MH Egészségügyi Központ Honvédkórház indított, olyan átfogó képzést, amely a súlyos sérültek fogadását állítja középpontba. Az elméleti és gyakorlati képzés már februártól zajlik és az intézmény 241 érintett szakemberén túl az Országos Mentőszolgálat 68 bajtársa is részt vett benne.

1609151272

A szimulációs tréningek alkalmával az MH Egészségügyi Központ orvosai, ápolói, egyéb szakápolói, valamint komplett mentőegységek gyakorolták a súlyos sérültek fogadását, pontosan úgy, ahogyan az egy valós esetnél is várható lesz. Az új, hatékonyabb, részletesen kidolgozott súlyos sérültek fogadásánál alkalmazandó eljárásrend készségszintű elsajátítása a Honvédkórház szakemberei és az OMSZ bajtársak számára is kiemelt fontosságú, hiszen ezeknél az eseteknél minden perc, minden döntés és minden beavatkozás döntő fontosságú lehet.

1609151272

A képzés résztvevői megtanulták alkalmazni a forgatókönyvszerűen összeállított új eljárásrendet, ami meghatározza a résztevők pontos feladatait és helyét; a mentőautó helyszínre érkezésétől, a kórháznak küldött előrejelzésen, a sérült átadásán keresztül, a sürgősségi betegellátó centrumban történő ellátásig.

A képzést bemutató sajtónyilvános eseményen 2017. március 30-án, Dr. Muzsay Ildikó ezredes, az MH Egészségügyi Központ, Honvédkórház, Egészségügyi Szervezési Intézet igazgatója hangsúlyozta, hogy az intézmény számára a képzés, oktatás kiemelt fontossággal bír, a magas szintű-, biztonságos betegellátás és az utánpótlás biztosítása érdekében is. A képzés következő lépcsőjeként az MH Egészségügyi Központ- mivel, mint katonai kórháznak kiemelt szerepe van a katasztrófák és a tömeges sérültek egészségügyi ellátásában – a „Tömeges sérültellátás” gyakorlását tervezi.

1609151273

Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója elmondta, hogy a képzés célja a betegbiztonság növelése, a szakmai irányelvek egységesítése, azáltal a komplex ellátás megvalósítása, amelyben minden egyes mozdulat előre kidolgozott.

1609151273

Prof. Dr. Csomós Ákos, az MH Egészségügyi Központ, Honvédkórház, Központi Aneszteziológiai Intenzív Terápiás Osztály osztályvezetője kiemelte, hogy a sürgősségi betegellátás a két szervezet összehangolt tevékenységén és a társszakmák együttműködésén alapszik. Ebben a típusú betegellátásban senki nem improvizál, a résztvevők pontos feladatait kórházi eljárásrend határozza meg.

1609151273

A képzés a szakmai kvalitásokon túl kiemelt jelentőséggel bír a két szervezet összehangolt és gördülékeny együttműködésében és folyamatos közös munkájában.

A honvedelem.hu eseményről készített videóanyaga:

https: //www.youtube.com/watch? time_continue=4&v=T3gsIVHH38w



ESZA