Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Együtt a tiszta Magyarországért

2015. május 18., hétfő 12:22

Immár ötödik alkalommal hirdették meg Magyarország legnagyobb hulladékgyűjtési mozgalmát, a TeSzedd! szemétgyűjtési akciót. A május 15-ei hétvégén megrendezett önkéntes szemétszedésen a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség állományát első alkalommal 11 alakulatból 400 ember képviselte 14 helyszínen. Az Magyar Honvédség Egészségügyi Központ és a Honvédelmi Minisztérium Hatósági Hivatal és a Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatal önkéntesei a Városligetben hajtottak végre „tavaszi nagytakarítást”.

1609150985

Az országos mozgalom célja a környezettudatosság növelése, és a figyelem felhívása környezetünk megóvására. A kampányra jelentkezők több helyszín közül választhattak, ahol hulladékot lehet gyűjteni. A programhoz csatlakozók a „takarítás” helyszínén szemeteszsákot, kesztyűt kaptak, amivel biztonságosan összegyűjthették a hulladékot.
Május 15-én délelőtt az MH Egészségügyi Központ Honvédkórházból két fő, valamint az MH EK Szanatórium utcai telephelyéről a teljes Gyógytorna Szolgálat Részlege, kiegészülve egy a részleghez tartozó konduktorral és logopédussal részt vett a szemétgyűjtésen, hogy megtisztítsák az eldobált hulladékoktól Budapest egyik legnagyobb közparkját.
1609150985

A lelkes önkéntes csoport, magukat sem kímélve, bokrokat átvizsgálva tette tisztábbá a Városliget egyes területeit. A gyűjtés közben csikkeket, eldobott papír zsebkendőket, flakonokat találtak a résztvevők, de a bokrok mélyén olyan tárgyak is lapultak, amelyekre nem is számítottak: volt gyógyszerekkel teli női táska, dobócsillag, külföldi iratokkal tele pénztárca is, melyet természetesen a megtaláló eljuttatott a rendőrségre.
1609150985

A csoportvezető Sallai András hadnagy az MH EK környezetvédelmi tisztje sikeresnek ítélte meg az akciót, hiszen a szemétszedésen közel 480 liter szemetet gyűjtött össze a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium állománya.
1609150985
ESZA