Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ÉPC-Honvédkórház új weboldala

Az ÉPC-Honvédkórház új weblapja a https://epc.euintezmeny.hu címen érhető el.

Részletek

Együttműködési megállapodást kötött a Honvédkórház és a BHSE

2017. április 21., péntek 11:13

Együttműködési megállapodást kötött az MH Egészségügyi Központ és a Budapesti Honvéd Sportegyesület (BHSE). A megállapodást április 20-án, csütörtökön írták alá a fővárosban.

1609151291

Szabó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka az ünnepélyes szerződéskötésen elmondta: a megállapodás értelmében mintegy háromszáz sportoló gyógyulhat a Honvédkórházban, így jogosulttá válnak a megelőzésen túl a rehabilitációra és a sürgősségi ellátásra is. Hangsúlyozta, hogy a Honvédkórház a főváros egyik legnagyobb egészségügyi intézményeként évente mintegy hetvenezer fekvőbeteg és másfél millió járóbeteg ellátását végzi. A katona-orvosok a külföldi szolgálatok során szerzett tapasztalataikat kiválóan tudják alkalmazni a mindennapi gyógyításban – tette hozzá. A múlt, a megszerzett tudás és az intézmény infrastruktúrája a biztosíték, hogy az egyesület sportolói az egyik legjobb egészségügyi ellátáshoz jussanak.

1609151291
Gergely István, a Budapesti Honvéd Sportegyesület ügyvezető elnöke beszédében elmondta: a megállapodás értelmében a Honvédkórház dolgozói számára ezentúl nyitva állnak a szervezet sportlétesítményei. Az elnök felidézte, az általa vezetett szervezet – az elmúlt hat olimpia alapján – a legtöbb olimpiai pontot szerezte meg az egyesületi rangsorban. A megállapodással az a céljuk, hogy Budapest és az ország első számú sportegyesületeként mindenki számára megteremtsék a mozgás és az egészséges életmód szabadságának élményét. „Céljainkat nem érhetjük el a megfelelő orvosi háttér nélkül, ehhez nyújtanak segítséget a Honvéd Kórház intézményei és munkatársai” – fűzte hozzá, azzal együtt, a pályafutásukat befejező sportolóikra is gondoltak, hiszen ők is az MH Egészségügyi Központban gyógyulhatnak.

A magyar sportolók tehetséggondozása mellett a kifogástalan egészségügyi ellátásuk és támogatásuk olyan cél, amelynek köszönhetően országunk mind belföldi, mind külföldi reputációja erősödni képes – nyilvánították ki a Honvédkórház vezetői. A fiatal generáció, akár a honvédelmi, akár a sportolói karriert tűzi ki célként, mindkettővel képes az alapvető értékek és képességek elsajátítására. A megfelelő testi és lelki egészség mindkét területen kiemelt jelentőségű tényező – szögezték le.
1609151291

Forrás: honvedelem.hu

Szerző: Nyulas Szabolcs

Fotó: Rácz Tünde

ESZA