Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elismerésben részesültek az MH Egészségügyi Központ dolgozói

2019. szeptember 17., kedd 11:36

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő Katolikus Tábori Püspökség 2019. szeptember 14-én újra megszervezte a nemzeti katonai zarándoklatot és családi napot a Máriaremetei Kisboldogasszony Bazilikában és annak kertjében.

1609152007
A 25. alkalommal megrendezett katonai zarándoklaton résztvevők a Máriaremetei Kegytemplom elől indulva teljesítették a 10,5 km-es távot, hogy a szabadtéri oltárhoz visszaérve részt vehessenek a szentmisén. A Kegytemplom oltáránál katonai tiszteletadással celebrált ünnepi szentmisét Michael August Blume SVD, alessanói címzetes érsek, apostoli nuncius mutatta be.

A szentmisén elismerésben részesültek azok a személyek, akik tevékenységükkel, életükkel támogatják a püspökség, illetve a katolikus tábori lelkészek munkájának hatékonyságát. A 2014-ben a Katolikus Tábori Püspökség által alapított Kapisztrán Szent János elismeréseket az idei évben az MH Egészségügyi Központ három munkatársa vehette át. Dr. Muzsay Ildikó orvos ezredes, az MH Egészségügyi Központ megbízott orvosigazgatója a Kapisztrán Szent János bronz érdemrendet érdemelte ki, míg Varga László hadnagy és Palásti Krisztián zászlós, a Hadműveleti és Kiképzési Osztály tisztje és altisztje a Kapisztrán Szent János bronz emlékéremben részesült.

Az elismeréseket Michael August Blume Magyaroszág apostoli nunciusa, Berta Tibor ezredes általános helynök és Szabó István honvédelmi államtitkár adták át.
ESZA