Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elődöntő és döntő a VI. SkillsHungary Nemzeti Döntőn, a Szakma Sztár Fesztiválon

2019. április 4., csütörtök 8:11

Az EuroSkills 2020 Graz nemzetközi verseny előválogatója a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Klinikai Demonstrációs Egységében került megrendezésre 2019. februárjában. Ezen az elődöntőn kerültek kiválasztásra azok, akik tovább juthattak a 2019. március 12-14-e között megrendezett döntőbe, amelyet a Szakma Sztár Fesztivál keretein belül rendeztek meg. A zsűri tagjaként az MH Egészségügyi Központot Deli Mária alezredes, ápolási igazgató képviselte.

1609151826
A fesztivál helyszíne a Hungexpo Vásárközpont volt, mely egyben VI. SkillsHungary Nemzeti Döntő és Bemutató helyszíne is volt. A rendezvényen a WorldSkills Kazan 2019 versenyen induló magyar csapat tagjaival is találkozhattak a látogatók.

A verseny első napján kórházi környezetben, a második napon pedig otthoni környezetben imitátor segítségével, valós körülmények között oldottak meg egy-egy feladatot a versenyzők. Az otthoni környezetben ellátott feladat során egy elsősegélynyújtási szituációt is meg kellett oldani a résztvevőknek, amelyhez segítséget nyújtottak a mentős kollégák is, akik a mentőhívás után a helyszínre siettek.
1609151826
A második nap kezdetén a 2019. augusztus 22–27 között tartandó WorldSkills 2019 Kazan Nemzetközi verseny Magyarországot képviselő ápolója tartott bemutatót a versenyzők, felkészítő tanáraik, illetve a megjelent látogatók előtt.

A kiválasztott versenyzőknek lehetősége nyílik további szakmai felkészítéseken részt venni.
Magyarországot a 2020-as EuroSkills grazi versenyén képviselő versenyzőt a későbbiekben választják ki.

Az MH Egészségügyi Központ számára fontos az egészségügyi képzés, ezért az intézmény dolgozói a jövőben is részt vesznek a fiatal szakemberek felkészítésében.
ESZA