Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ÉPC-Honvédkórház új weboldala

Az ÉPC-Honvédkórház új weblapja a https://epc.euintezmeny.hu címen érhető el.

Részletek

Elsősegélyoktatás a Csokonai gimiben

Szerző: MH Egészségügyi Központ | Fotó: MH Egészségügyi Központ |  2022. április 17., vasárnap 19:08

2022. április 13-án az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium felsős és gimnazista tanulói, valamint pedagógusai számára, az Egészségügyi Életmentő Projekt keretén belül az MH Egészségügyi Központ egészségügyi katonái részt vettek a SOTE, az OMSZ, a Magyar Vöröskereszt és az Ifjúsági Elsősegélynyújtók Országos Egyesületének szakembereivel az ismeretterjesztő oktatásban.

A program aktualitását sajnálatos módon két, idén történt váratlan és feltehetően megelőzhető gyermekhalál adta, mely a tankerületben történt. A projekt célja olyan hasznos tudás átadása és a megismert protokollok begyakorlása volt, amellyel adott helyzet esetén bárki életet menthet. Részletesen kitért az elsősegélynyújtás, az újraélesztés, és az idegen test légútba kerülése esetén szükséges teendőkre, valamint ezek gyakorlati oktatására, és a stabil oldalfekvés biztosítására is.
Az iskola aktívan részt vesz a Honvéd-kadét programban, ezért külön örömmel fogadták Hardi Attila őrnagy (MH EK 86. Szolnok Helikopter Bázis Egészségügyi Központ) erre a korosztályra formázott, elsősegély fogalmakkal teli bemutatóját, mely útravalót adott a tanulóknak a következő találkozásig, valamint megtekinthették közelről a felszerelt sebesültszállító mentőgépjárművet. Ez különösen jó alkalom volt arra, hogy megszólítsuk a felnövekvő nemzedéket, hisz közülük kerülnek ki a jövő egészségügyi katonái is.

Címkék
ESZA