Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felkészítésben vett részt MH Egészségügyi Központ

2017. november 17., péntek 13:02

Az MH Egészségügyi Központ Klinikai Demonstrációs Egység munkatársai segítették a szakmai felkészülésben a WorldSkills 2017. nemzetközi versenyen egészségügyi kategóriában induló magyar versenyzőt. 

1609151452

A szakmák olimpiájának is nevezett versenyen, Abu Dhabiban „Health and Social Care” kategóriában Simon Zsolt a 12. helyezést érte el. Az októberben megrendezett, négy napos versenyen a résztvevők 16 ápolási-gondozási feladatot láttak el, amelyek között volt műtét utáni ellátás, diabeteszes beteg ellátása, valamint Parkinsonos és szklerózis multiplexes beteg segítése is.

1609151453

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Klinikai Demonstrációs Egysége korszerű technikai felszereltséggel rendelkezik, amely lehetővé teszi a magas szintű szakmai képzést, hozzájárulva ezzel az ápolók és egészségügyi szakemberek oktatásához, továbbképzéséhez.

A Klinikai Demonstrációs Egység az ország egyik legnagyobb „Skill-laborja”, éves szinten körülbelül 1000 orvos, orvostanhallgató, szakdolgozó, közép és felsőfokú egészségügyi szakképzésben résztvevő hallgató és katona-egészségügyi dolgozó gyakorlati képzését biztosítja.

Fotó: www.worldskills.org, www.aeek.hu

ESZA