Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fizioterápiás továbbképzés az MH EK Hévízi Rehabilitációs Intézetben

2018. február 20., kedd 9:40

Neves szakértők részvételével, fizioterápiás továbbképzést rendezték az MH EK Hévízi Rehabilitációs Intézetben 2018. január 26-27-én. Az előadássorozatot Németh Lajos, a Hévízi Rehabilitációs Intézet intézetvezetője, valamint Prof. Dr. Sandra Sándor, az MH Egészségügyi Központ Járóbeteg Szakrendelő Intézet, Reumatológia Szakrendelés rendelésvezető főorvosa nyitotta meg.

1609151542
A minden évben megrendezett továbbképzés látogatottsága évről évre bizonyítja a fizioterápia iránt érdeklődők nyitottságát mind a hagyományos, mind pedig az újszerű gyógymódok iránt.

Prof. Dr. Sandra Sándor előadásában felhívta a figyelmet arra, hogy annak ellenére, hogy az orvostársadalom véleménye megoszlik, ma már egyre többen elismerik a fizioterápia eredményességét és fontosságát, mind a fájdalomcsillapításban, mind a rehabilitációban.

A rendezvény színvonalát olyan előadók növelték, mint Csépe Lídia, Tóth Nándor, dr. Reider-Gera Ildikó klinikai szakpszichológus, Rácz Istvánné dr., Prof. Dr. Hunyady János, Dr. Lukács Hedvig, Czémán Cecília, Faragó Katalin, Dr. Lovász Irén, Szóka Júlia, Ács Józsefné, Borsos Zsófia, Lázár Szilveszter, Dr. Kalmár Ágnes, Dr. László Gábor, Tóth Edina és Dr. Antal Géza Ph. D.

A jelenlévők az elméleti tudás mellett gyakorlati ismereteket is elsajátíthattak a relaxációs-, masszázs technikák és a gyógytorna területén, valamint esettanulmányok révén nyerhettek betekintést a gyógyítási folyamatok részleteibe.

1609151542
Az újszerű technikák bemutatásán túl nagy hangsúlyt kaptak olyan hagyományos gyógymódok bemutatása is, mint a pakolások és borogatások.

A jó hangulatban telet továbbképzés alkalmával a résztvevők átfogó, kibővített ismereteket kaptak, amely a jövőre tekintve megalapozta a továbbképzés folytatását.

ESZA